Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Despre arta si bucuria de a trai cu ”Tinerii in devenire”

Eveniment
Tools
Typography

- comunicat -
Luni, 10 noiembrie 2014, au prins viață primele două proiecte implementate de tinerii participanți la proiectul "Tânăr în devenire" implementat de Asociația Cutlurală Maecenas Turda (ACMT).

După ce au participat, în perioada mai-octombrie 2014, la o serie de instruiri care le-au oferit informații despre teme precum managementul de proiect, comunicarea sau voluntariatul și implicarea civică, tinerii, organizați în echipe, implementează o serie de proiecte în comunitate.

Teatrul Municipal "Aureliu Manea" din Turda a găzduit luni seara spectacolul cu tema "YOLO – You Only Live Once – Trăiești o singură dată" organizat de grupa formată din Nicoleta Mihaela Moldovan (Colegiul Național Mihai Viteazul Turda), Bianca Denisa Moldovan (Colegiul Tehnic Dr. Ioan Rațiu Turda) și Diana Maria Moldovan-Deaconu, Claudiu Grigore Pop și Traian Ștefan Iacob (Liceul Teoretic Liviu Rebreanu Turda).

Scopul proiectului a fost de a sublinia frumusețea și bucuria vieții și de a oferi tinerilor prezenți în sală o ilustrare a mutiplelor tipuri de activități în care tinerii se pot implica pentru a-și petrece timpul liber în mod constructiv și pentru a-și dezvolta diferte abilități și a-și îmbogăți cunoștințele. Cei aproximativ 150 de spectatori au avut parte de un program artistic bogat oferit tot de tineri, care a inclus muzică (oferită de trupa Loca Passion) și dans (cu trupa Criminalz Crew), alături de o prezentare de modă realizată de Elle Media Agency, o demonstrație de dezbateri susținută de reprezentanții Asociației DaVinci System și o demonstrație de dansuri populare oferită de ansamblurile "Coronița de pe Arieș" (Grădinița Poiana Piticilor) și "Muguri de pe Arieș" (Școala Gimnazială Teodor Murășanu) coordonate de Vasile Baciu.

Totul a fost asezonat cu poezie, creație a tinerilor, dar și cu informații despre ce înseamnă voluntariatul, de ce este important spiritul civic și cum ne poate face arta viața mai frumoasă.

Spectatorii au fost introduși în atmosfera de bucurie a artelor frumoase încă de la intrarea în clădirea Teatrului de către grupa de proiect "Classic Art" care și-a expus lucrările decorative realizate prin utilizarea tehnicii șervețelului. Echipa formată din Anna Mărie-Hoffenpradli, Teodora Tîmpănar, Elena-Adriana Soporan, Rebeca Romina Rus și Horea Șerban Popa (Liceul Teoretic "Pavel Dan" Câmpia Turzii) a expus tablouri și cutii de bijuterii realizate în cadrul proiectului, sub îndrumarea Dnei Renatta Hoffenpradli. Tinerii și-au însușit această tehnică decorativă și vor continua să realizeze obiecte decorative în perioada următoare, obiecte care vor fi expuse în cadrul tuturor acțiunilor publice ale proiectului "Tânăr în devenire".

Membrii grupei "Classic Art" își propun să valorifice obiectele realizate pentru a continua activitatea și a învăța și alți tineri interesați să realizeze obiecte artistice prin tehnica șervețelului. Produsele realizate de tineri pot fi vizionate accesând pagina de facebook a grupei la adresa https://www.facebook.com/CAtablouri.

Implementarea celor două proiecte a fost, pentru tinerii implicați, prilejul perfect de a pune în practică o parte dintre cunoștințele însușite la cursurile urmate și de a colabora cu colegi din alte licee. Pentru susținerea organizării proiectelor, dincolo de sprijinul material, logistic și moral oferit de ACMT, tinerii au fost susținuți cu generozitate de Teatrul Municipal "Aureliu Manea" Turda, Cofetăria Rusalca și Agenția Tudor Turism.

***

Scopul proiectului "Tânăr în devenire" este de a crește capacitatea de implicare în comunitate a tinerilor liceeni prin dezvoltarea cunoștințelor, abilităților și deprinderilor de autocunoaștere, relaționare și implicare ale acestora și prin crearea de oportunități organizate de implicare activă în viața comunității locale. La proiect participă 40 de tineri din 3 licee turdene și 10 tineri liceeni din Câmpia Turzii.
Proiectul "Tânăr în devenire" este implementat de Asociația Culturală Maecenas Turda în parteneriat cu Colegiul Național "Mihai Viteazul" și Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu" din Turda și cu participarea Liceului Teoretic "Pavel Dan" din Câmpia Turzii. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Turda și al Consiliului Local al Municipiului Turda și co-finanțat de către Consiliul Județean Cluj.

***

Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Primăriei Municipiului Turda și nu implică nicio responsabilitate din partea acesteia.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS