Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Francois Delecour este lider dupa prima zi in Transilvania Rally

Eveniment
Tools
Typography

Manfred Stohl a debutat cu victorie de proba speciala la Transilvania Rally. Francois Delecour este lider dupa primele trei probe. Prima zi marcata de ploaia puternica.

(comunicat)
Austriacul Manfred Stohl si francezul Francois Delecour si-au impartit victoriile de proba speciala in prima zi a Transilvania Rally. Etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop va continua sambata cu inca 9 probe speciale.
Ploaia puternica de vineri a marcat prima zi a Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Editia din acest sezon a inceput cu speciala Faget, o proba mixta de asfalt si macadam, considerata de multi piloti ca fiind una dintre cele mai dificile ale sezonului. Echipajul Manfred Stohl/Tina Monego, aflat in premiera la startul Transilvania Rally si punctand pentru o echipa romaneasca, a inceput in forta si a castigat prima speciala cu un avans de aproape 3 secunde fata de Francois Delecour, liderul clasamentului general.
Francezul a crescut ritmul si dupa victoriile de pe urmatoarele doua speciale – super speciala Turda Kremsmueller si Ciurila Garmin, s-a instalat la conducerea Transilvania Rally cu un avans de 3,8 secunde fata de Manfred Stohl. "Clujul a fost intotdeauna un raliu frumos si dificil. Din cauza noroiului format dupa ploaie a fost cu atat mai dificil. Ma bucur de lupta directa cu Manfred si a fost chiar interesant cum s-a desfasurat. Abia astept ziua de maine sa continui lupta cu el", a declarat Francois Delecour, la sfarsitul primei zile.
Si austriacul Manfred Stohl este decis sa atace sambata, in ziua a doua a raliului. "De mult vroiam sa particip la un raliu in Romania. Am acceptat cu placere propunerea echipei ESD Rally, mai ales ca vine dupa o pauza de doi ani din activitatea competitionala. Transilvania Rally este un raliu tehnic, foarte dificil din cauza ploii si a noroiului. Nu stiu daca maine lupta se va de la egal la egal cu Delecour, pentru ca probele de munte sunt dificile. Daca nu ploua, cred ca masinile S 2000 vor fi in avantaj", a declarat si fostul campion mondial in P-WRC.
Podiumul clasamentului general a fost completat de echipajul Simone Tempestini/Dorin Pulpea. Juniorul Napoca Rally Academy a avut o evolutie constanta si se afla la 24,2 secunde fata de ocupantul primei pozitii. "A fost o zi dificila. Nu ma asteptam sa fie atat de mult noroi pe prima proba si am fost foarte prudent. Super speciala Turda Kremsmuller a fost o surpriza pentru mine deoarece nu am putut participa la recunoasteri. Pe speciala de noapte, Ciurila Garmin, am fost mult prea prudent. Sunt multumit ca sunt pe podium si sambata voi ataca inca de pe prima proba", a spus si Simone Tempestini.
Edwin Keleti, Sebastian Barbu, Dan Gartofan, Bogdan Marisca, Marco Tempestini, Adrian Raspopa si Gergo Szabo sunt pilotii aflati in puncte dupa prima zi a raliului.
Ploaia a facut ca lupta pentru prima pozitie sa fie una foarte disputata la toate clasele. Francois Delecour este lider si la clasa 2, Manfred Stohl conduce la clasa 3, iar Adrian Raspopa se afla pe prima pozitie la clasa 5 si la doua roti motrice. La clasa 11 conduce Daniel Ungur, triplu campion national la aceasta clasa, iar la clasa masinilor istorice este lider Vassilios Velanis. In competitiile monomarca primele pozitii sunt ocupate de Bogdan Barbu la Cupa Dacia si Sebastian Gioarsa, la Cupa Suzuki.
Sambata, 21 iunie, este cea mai lunga zi a Transilvania Rally. Startul se va da de la ora 08:30 la Polus Center, iar in program sunt incluse celelalte 9 probe speciale: doua treceri pe specialele Tarnita"BT", Belis, Rasca, si Floresti "Compexit", plus Super speciala de la Polus Center. Cele 9 probe din ziua a doua au o lungime totala de 105,4 km.
Sosirea festiva este programata la Polus Center incepand cu ora 21:15, iar festivitatea de premiere se va desfasura in acelasi loc incepand cu ora 21:30.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS