Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Pilda primarului Radu Hanga pentru bobocii de la "Victor Ungureanu"

Diverse
Tools
Typography

Festivitatea de începere a anului şcolar a avut loc, cum era şi normal, şi la colegiul Tehnic "Victor Ungurean" din Câmpia Turzii unde, în afară de elevi şi cadre didactice, au fost şi invitaţi din afara instituţiei de învăţământ.

Astfel, pe lângă inspectorul principal Dorin Mureşan din partea Poliţiei Câmpia Turzii, pe lângă preoţii Teodor Bungărdean şi Aurelian Cherecheş şi pe lângă, consilierul juridic Nicolae Ştefan din partea primăriei Câmpia Turzii, la festivitatea de la "Victor Ungurean" a fost prezent şi primarul Radu Hanga.
Urându-le mult succes în şcoală, atrăgându-le atenţia asupra faptului că intră în acest ciclu de învăţământ copii şi ies adulţi şi că nimeni nu i-a obligat să vină la şcoală ci au venit de bunăvoie, primarul Radu Hanga le-a spus elevilor şi o poveste pe care, cel puţin ca idee, o vom prezenta mai jos, fără prea multe comentarii, concluziile aparţinând fieceruia, după putirinţă, cum s-ar zice.
"Îmi amintesc de un cunoscut de-al meu care a terminat liceul în Câmpia Turzii şi n-a reuşit la bacalaureat. Taică-su era ceva brigadier pe la CAP. Când s-a dus băiatul acasă şi i-a spus părintelui său că n-a reuşit să ia bacalaureatul, i-a spus taică-su «Băi, este loc pe lumea asta şi pentru cei cu şcoală şi pentru cei fără şcoală». Şi i-a dat în mână o furcă şi pentru că era vară l-a trimis în spatele unei batoze, exact pe unde ieşea pleava. Cam o lună de zile a tras domnul cu furca la pleavă şi, când s-a apropiat sesiunea de toamnă a bacalaureatului, s-a dus omul la taică-su şi i-a spus «tată, io mă cam duc să-mi iau examenul, că m-am cam săturat de pleavă». «Măi copile, dacă vrei să te duci la examen, du-te la examen!». S-a dus, şi-a luat examenul, a intrat la facultate, la matematică şi a lucrat vreme bună ca matematician la centrul de calcul de la uzină.
Fiecare dintre voi e un potenţial om bun. Rămâne ca voi să alegeţi furca sau cartea. Alegerea vă aparţine, profesorii vă îndrumă şi vă ajută. Vă doresc succes!".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS