Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Mesajul deputatului Mircea Irimie cu ocazia debutului anului scolar 2014-2015

Diverse
Tools
Typography

Educaţia reprezintă o funcţie vitală a societăţii noastre deoarece prin educaţie societatea îşi perpetuează existenţa, transmiţând, din generaţie în generaţie, tot ceea ce umanitatea a învăţat despre ea însăşi şi despre realitate.

Considerată esenţială în dezvoltarea societăţii, educaţia asigură forţa de muncă calificată pentru toate sectoarele de activitate, ea favorizează progresul, stimulează curiozitatea intelectuală, capacitatea de adaptare, creativitatea şi inovaţia, fiind unul dintre cele mai puternice instrumente de care dispunem pentru a modela viitorul, sau măcar pentru a ne orienta către un viitor dezirabil. Nu este o noutate faptul că soluţia tuturor problemelor grave şi cronice cu care se confruntă societatea contemporană este căutata în educaţie şi şcoală.
Misiunea cadrelor didactice de a forma şi a dezvolta elevi în interiorul unor instituţii de învăţământ, este încununată cu succes atunci când reuşeste să ofere mediul cel mai potrivit pentru ca viitorii adulţi să devină personalităţi capabile din punct de vedere intelectual, emoţional şi moral.
Participarea activă a părinţilor la parteneriatul elev-şcoală este salutară şi necesară în toate etapele sistemului de învăţământ. Părintele, ca resursă educaţională primară şi susţinător motivaţional al elevului în raport cu şcoala îşi poate aduce o contribuţie majoră în atingerea scopurilor pe care şcoala le vizează.
Profit de acest moment festiv al începutului de an şcolar pentru a le mulţumi tuturor profesorilor, elevilor şi părinţilor pentru activitatea susţinută până acum şi le urez sănătate, putere de muncă şi determinare în atingerea obiectivelor propuse, multe împliniri, succese şi satisfacţii în viitor!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS