Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

122 locuri libere la licee din Turda si Campia Turzii

Diverse
Tools
Typography

Aşa cum era prevăzut, pe 23 iulie 2015 s-a desfăşurat pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cea de a doua etapă de repartizare în licee, prima etapă având loc cu 9 zile înainte.

În acest an, absolvenţii de gimnaziu au avut la dispoziţie un număr de 616 locuri existente în ofertele liceelor din municipiile Turda şi Câmpia Turzii. În urma primei etape de repartizare computerizată, toţi candidaţii din cele două localităţi au fost admişi.

Repartizarea s-a efectuat în baza opţiunilor absolvenţilor de gimnaziu şi în conformitate cu media de admitere. Aşa cum era de aşteptat, majoritatea elevilor cu rezultate bune s-au orientat spre trei dintre liceele teoretice, locurile de la aceste unităţi fiind cele mai vânate şi sunt ocupate încă din prima etapă de repartizare în fiecare an.

Spre exemplu, la Liceul Teoretic „Pavel Dan" Câmpia Turzii au fost disponibile 140 de locuri, 56 profil umanist şi 84 real, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" Turda 112 locuri, dintre care 28 la profilul umanist şi 84 la cel real, iar la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu" Turda 56 de locuri, câte 28 pentru fiecare profil. Toate s-au ocupat în prima etapă de repartizare.

Liceul Teoretic „Josika Miklos" Turda, este singura unitate de învăţământ liceal cu filieră teoretică din zonă, unde nu au fost ocupate locurile în întregime. Astfel, din cele două clase a câte 14 locuri, au rămas neocupate după primele două etape de repartizare 6 locuri, câte 3 pentru fiecare profil.

Locuri libere au rămas şi la liceele tehnologice. La Colegiul „Emil Negruţiu" Turda din cele 28 de locuri cu specializarea Agricultură, după prima etapa de repartizare au rămas libere 14, situaţie neschimbată nici după etapa a doua de repartizare.

Pentru Colegiul Tehnic „Dr. I. Raţiu" Turda, cu două clase de 28 de locuri, specializările Protecţia mediului, respectiv Turism şi alimentaţie, au optat 3 elevi pentru Protecţia mediului şi 11 elevi pentru celaltă specializare, rămânând libere un număr total de 42 de locuri atât după prima etapă de repartizare computerizată, cât şi după a doua.

La Colegiul Tehnic Turda din cele 84 de locuri disponibile au fost ocupate 43. Clasa de Economic a fost specializarea cea mai râvnită, toate cele 28 de locuri fiind ocupate în prima etapă. Pentru celelate două specializări, Mecanică şi Electronică automatizări, fiecare din ele având câte 28 de locuri, au optat 8, respectiv 7 elevi în prima etapă, situaţie ce s-a menţinut şi după cea de a doua etapă.

La Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu" Câmpia Turzii dintr-un total de 112 locuri existente în oferta educaţională, au fost ocupate 93. Două clase a câte 28 de locuri pentru specializările Economic şi Electronică automatizări au fost ocupate încă din prima etapă, iar pentru cele 28 de locuri pentru specializarea Mecanică au optat 27 de elevi, rămânând doar un loc liber. De asemenea, pentru specializarea Electromecanică 18 locuri au rămas neocupate.

Conform calendarului, cei care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în primele două etape, nu s-au înscris în periodele prevăzute sau si-au încheiat situaţa şcolară după ce primele etape s-au desfăşurat, se va organiza a treia etapă de repartizare în 3-4 septembrie 2015, probele de aptitudini (unde este cazul) şi înscrierea desfăşurându-se anterior perioadei amintite.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS