Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Profesia de fizioterapeut - discutii la UMF "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca

Diverse
Tools
Typography

- comunicat -
Iniţiativa legislativă a domnului deputat Mircea Irimie privind reglementarea profesiei de fizioterapeut a reunit vineri, 8 mai 2015, la rectoratul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca, peste 30 de reprezentanţi de vârf ai mediului universitar şi medical.

Au fost prezenţi reprezentanţi ai Universităţilor de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Craiova, Târgu-Mureş, Arad, Sibiu, Oradea şi Cluj-Napoca şi, de asemenea, reprezentanţi ai Parlamentului României:

- Senator Prof. Dr. Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei;
- Deputat Conf. Dr. Florin Buicu, preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera
Deputaţilor;
- Senator Prof. Dr. Florian Bodog, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Senatul României;
- Rector U.M.F. "Iuliu Haţieganu" Prof. Dr. Alexandru Irimie;
- Prorector Prof. Dr. Grigore Băciuţ;
- Decan Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu;
- Rector Prof. Dr. Marius Raica;
- Decan Prof. Dr. Alexandru Enache;
- Prof. Dr. Radu Oprean;
- Prodecan Conf. Dr. Daniel Mureşan;
- Decan Prof Dr. Cristian Gheonea;
- Decan Prof. Dr. Monica Tarcea;
- Prodecan Prof. Dr. Şoimiţa Suciu;
- Decan Conf. Dr. Marius Moga;
- Prof. Dr. Elena Căciulan, preşedinte al Federaţiei Române a Asociaţiilor de Fizioterapie;
- Dr. Daniela Stanca, secretar general al Federaţiei Române a Asociaţiilor de Fizioterapie;

Deputatul Mircea Irimie a fost invitat în calitate de iniţiator al propunerii legislative.

"Profesia de fizioterapeut se exercită pe teritoriul României în scopul evaluării, planificării şi implementării programelor de reabilitare care îmbunătăţesc sau restabilesc funcţiile motorii umane, măresc capacitatea de mişcare, calmează durerile şi tratează ori previn problemele fizice asociate cu leziuni, boli şi alte deficienţe.

Fizioterapeutul furnizează servicii indivizilor şi populaţiilor pentru dezvoltarea, menţinerea şi restabilirea capacităţii de mişcare şi a abilităţilor funcţionale la nivelul maxim posibil în condiţiile în care capacitatea de mişcare şi funcţiile pot fi afectate de procesul de îmbătrânire, leziuni, boli şi alte condiţii.

În România sunt peste 7.000 de absolvenţi ai Universităţilor de Medicină şi Farmacie şi peste 4.000 de absolvenţi ai Universităţilor de Educaţie Fizică şi Sport, în total peste 11000 de balneofiziokinetoterapeuţi care aşteaptă reglementarea profesiei şi stabilirea curiculelor.

Doresc să îi mulţumesc in mod special doamnei Elena Căciulan şi, în acelaşi timp, tuturor participanţilor la dezbatere" a declarat deputatul Mircea Irimie.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS