Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

TURDA: Tinerii in devenire si-au primit recunoasterea pentru implicare | GALERIE FOTO

Diverse
Tools
Typography

Sala mare a Primăriei Turda a găzduit luni, 15 decembrie 2014, de la orele 17.00, ceremonia de încheiere a proiectului "Tânăr în devenire".

Derulat în perioada aprilie-decembrie 2014, proiectul "Tânăr în devenire" a fost implementat de Asociaţia Culturală Maecenas Turda în parteneriat cu Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu" Turda şi Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" Turda şi cu participarea Liceului Teoretic "Pavel Dan" Câmpia Turzii, proiectul fiind realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Turda şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Cluj.

Majoritatea celor aproximativ 50 de elevi implicaţi în cele 10 proiecte de voluntariat au fost prezenţi - alături de cadre didactice care reprezentau instituţiile de învăţământ unde elevii urmează cursurile - la ceremonia de încheiere a proiectului.

Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care elevii au reuşit să le realizeze a fost socializarea, preciza Cristina Rigman - amfitrionul întâlnirii - care a dorit să scoată în evidenţă faptul că tineri care priveau cu reticenţă proiectul în care unii dintre ei păreau să se fi implicat, parcă, din obligaţie, au ajuns ca, la finalul proiectului, să nu regrete că au fost parte din "Tânăr în devenire", ba chiar s-au bucurat că au cunoscut alţi tineri cu care s-au împrietenit, cu care au stabilit relaţii noi, de care s-au apropiat şi cu care sunt şanse mari să rămână prieteni.

Pentru a-şi argumenta spusele, Cristina Rigman a preferat să dea citire unora dintre impresiile tinerilor prinşi în proiect, impresii cuprinse în "broşura cu verde" care a fost prezentată la ceremonia de încheiere, broşură prezentată împreună cu "broşura cu galben" în care se regăseau, schematic, toate proiectele de voluntariat realizate de tinerii implicaţi în mai largul proiect "Tânăr în devenire", precum şi numele tinerilor care au implementat proiectele.

Cum implicarea tinerior trebuia cumva recunoscută, fiecare dintre aceştia au primit diplome care atestă munca depusă de ei, implicarea lor în - de fapt - propria devenire.
Înainte de asta, însă, trebuiau recunoscute şi participarea şi implicarea celorlalţi "factori" implicaţi: instituţii de învăţământ, instituţii reprezentând administraţia locală şi judeţeană.

În acest sens putem preciza, de exemplu, că dacă din partea Consiliului Judeţean Cluj sau din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj nu a onorat nimeni invitaţia de a participa la ceremonia de încheiere a proiectului, Primăria turda a fost reprezentată de Roxana Popescu, în timp de Consiliul Local Turda a fost reprezentat de doar doi consilieri: Maria Dobra (independent, fost PP-DD) şi Cristian Felezeu (PNL nou, fost PNL vechi).

Tinerii au fost premiaţi în funcţie de ordinea în care au fost implementate proiectele de voluntariat pe care le-au realizat ei. La momentul la care îşi primeau diplomele, câte un reprezentant al echipei fiecărui proiect de voluntariat era rugat să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi în care să surprindă, în general, experienţa oferită de implicarea în proieczul "Tânăr în devenire".

Proiectele de voluntariat realizate de tinerii implicaţi în proiect sunt - în ordinea în care acestea au fost prezentate în "broşura cu galben" - următoarele:
- "Back to the Future, Back to the Old Games"
- "Cântecul tinereţii"
- "Classic Art"
- "Curcubeul erudiţiei"
- "Fii personajul din poveste"
- "Intergeneraţii"
- "Învaţă să ajuţi"
- "Talent Showdown"
- "YOLO: You Only Live Once"
- "You Fest"

Două din proiectele de mai sus - "Talent Showdown" şi "You Fest" - încă nu au fost implementate, ele urmând a fi implementate, de fapt, în prima parte a anului care urmează.

În cadrul aceluiaşi eveniment, doritorii s-au putut bucura de produsele care se regăseau în expoziţia cu vânzare a produselor decorative realizate de tinerii participanţi în cadrul echipei "Clasic Art"

{gallery}2014/141215tanarDevenire{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS