Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Organizarea Zilelor Turzii, motivata majoritar cu copy/paste de Radu Crisan, administrator public la Turda

Administraţie
Tools
Typography

Radu Crişan, administrator public în cadrul Primăriei Turda, poate să-şi fi câştigat popularitatea cel mai probabil ca semnatar al proiectelor de hotărâre care sunt supuse spre aprobare consilierilor locali turdeni în cadrul şedinţelor Consiliului Local Turda.

Fiecare proiect de hotărâre are nevoie de o motivare, de un raport de specialitate, de o raţiune de a fi prezent în şedinţele forului deliberativ local. Şi de acest lucru se ocupă, în majoritatea cazurilor, nimeni altul decât administratorul public Radu Crişan care semnează rapoarte de specialitate "pe bandă rulantă".
O să luăm unul dintre cele mai recente cazuri, anume proiectul de hotărâre privind "aprobarea desfăşurării celei de-a XIV-a ediţii a evenimentului Zilele Municipiului Turdaîn perioada 29, 30, 31 august 2014".
Studiind proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor locali, am aruncat o privire şi peste raportul de specialitate semnat de - cine altcineva? - Radu Crişan, administrator public în cadrul Primăriei Turda.
Ceva, însă, părea extrem de cunoscut. Ceva suna extrem de cunoscut. aşa că oare cum era să aruncăm o privire peste alte motivări (rapoarte de specialitate) similare?
Nu vom insista prea mult aici, dar vom prezenta rapoarte de specialitate similare şi ne bazăm pe bunăvoinţa şi înţelegerea dumneavoastră pentru a identifica elementele comune.

Rapotul de specialitate anexat HCL privind organizarea Zilelor Turzii în anul 2012
Prezentul raport de specialitate are drept scop prezentarea succinta a principalelor elemente pe care urmează sa fie structurata cea de-a XII-a ediţie a evenimentului Zilele Municipiului Turda.
Eveniment de tradiţie la nivelul muncipiului Turda , acesta isi propune sa reunească intr-un cadru organizat in primul rând membrii comunităţii turdene , dar si a celor care apreciază acest municipiu, si sa le ofere momente de relaxare in compania unor artişti de renume .Sub semnul muzicii de calitate si al preparatelor culinare specifice acestor manifestări, aceasta acţiune a autorităţilor locale doreşte sa le ofere turdenilor sentimentul apartenenţei la o comunitate puternica, plina de viata si in continua evoluţie. Precizam ca ediţia de anul acesta va fi organizata in parteneriat cu SC MS A ADVERTISING SRL, tinand seama si de colaborarea anterioara.
Toata masurile necesare desfăşurării evenimentului , precum si cele de supervizare a actitivitatilor si de coordonare a acestora se vor realiza prin intermediul aparatului de specialitate al primarului , precum si a serviciilor subordonate.De asemenea toate operaţiunile economico-financiare vor fi administrate si înregistrate de catre Direcţia Economica din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Turda.
Ar trebui menţionate si prevederile legale care conferă competenta autorităţilor locale de a oferi cadrul desfăşurării activităţilor social-comunitare: art. 36 alin. 2 , lit. c din legea 215/2001 privind administraţia publica locala c) atribuţii privind administrarea domeniului public şi privat al comunei, oraşului sau municipiului;
Având in vedere cele amintite, precum si faptul ca evenimentul este unul mult aşteptat, . opunem adoptarea proiectului in aceasta forma.

Rapotul de specialitate anexat HCL privind organizarea Zilelor Turzii în anul 2013
Prezentul raport de specialitate are drept scop prezentarea succinta a principalelor elemente pe care urmează sa fie structurata cea de-a XIII-a ediţie a evenimentului Zilele Municipiului Turda.
Eveniment de tradiţie la nivelul muncipiului Turda , acesta isi propune sa reunească intr-un cadru organizat in primul rând membrii comunităţii turdene , dar si a celor care apreciază acest municipiu, si sa le ofere momente de relaxare in compania unor artişti de renume. Sub semnul muzicii de calitate si al preparatelor culinare specifice acestor manifestări, aceasta acţiune a autorităţilor locale doreşte sa le ofere turdenilor sentimentul apartenenţei ia o comunitate puternica, plina de viata si in continua evoluţie. Precizam ca ediţia de anul acesta va fi organizata nemijlocit de catre o comisie din care fac parte angajaţi ai aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Turda.
Toata masurile necesare desfăşurării evenimentului , precum si cele de supervizare a actitivitatilor si de coordonare a acestora se vor realiza prin intermediul aparatului de specialitate al primarului , precum si a serviciilor subordonate.De asemenea toate operaţiunile economico-financiare vor fi administrate si înregistrate de catre Direcţia Economica din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Turda.
Pentru achiziţia de servicii artistice se vor aplica prevederile art. 122 , lit. b din OUG 34/2006. Autoritatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare numai în următoarele cazuri: b) atunci când, din motive tehnice, artistice sau pentru motive legate de proiecţia unor drepturi de exclusivitate, contractul de achiziţie publică poate fi atribuit numai unui anumit operator economic;
Ar trebui menţionate si prevederile legale care conferă competenta autorităţilor locale de a oferi cadrul desfăşurării activităţilor social-comunitare : art. 36 alin. 2 , lit. c din legea 215/2001 privind administraţia publica locala c) atribuţii privind administrarea domeniului public şi privat al comunei, oraşului sau municipiului;
Având in vedere cele amintite, precum si faptul ca evenimentul este unul mult aşteptat, propunem adoptarea proiectului in aceasta forma.

Rapotul de specialitate anexat HCL privind organizarea Zilelor Turzii în anul 2014
Prezentul raport de specialitate are drept scop prezentarea succinta a principalelor elemente pe care urmează sa fie structurata cea de-a XlV-a ediţie a evenimentului Zilele Municipiului Turda.
Eveniment de tradiţie la nivelul municipiului Turda , acesta isi propune sa reunească intr-un cadru organizat in primul rand membrii comunităţii turdene , dar si a celor care apreciază acest municipiu, si sa le ofere momente de relaxare in compania unor artişti de renume .Sub semnul muzicii de calitate si al preparatelor culinare specifice acestor manifestări, aceasta acţiune a autorităţilor locale doreşte sa le ofere turdenilor sentimentul apartenenţei la o comunitate puternica, plina de viata si in continua evoluţie. Precizam ca ediţia de anul acesta va fi organizata nemijlocit de către o comisie din care fac parte angajaţi ai aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Turda.
Toate masurile necesare desfăşurării evenimentului , precum si cele de supervizare a actitivitatilor si de coordonare a acestora se vor realiza prin intermediul aparatului de specialitate al primarului , precum si a serviciilor subordonate.De asemenea toate operaţiunile economico-financiare vor fi administrate si înregistrate de către Direcţia Economica din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Turda.
Pentru achiziţia de servicii artistice si a altor bunuri si servicii necesare se vor aplica prevederile OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, precum si prevederile Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
Având in vedere cele amintite, precum si faptul ca evenimentul este unui mult aşteptat, propunem adoptarea proiectului in aceasta forma.

Înţelegem că unele segmente trebuie să fie similare, mai ales cele care fac referire la diverse acte normative, fragmente de lege şi aşa mai departe. Dar chiar şi metaforele, chiar şi conţinutul "beletristic" să fie acelaşi, asta nu face decât să denote fie lene, fie dezinteres în concordanţă cu un mai lejer copy/paste, "că doar cine se prinde?". Ei, bine, de exemplu noi!
Dacă nu avem dreptate, îl invităm pe domul administrator public din cadrul Primăriei Turda Radu Crişan - plătit cu bani de la bugetul local, cu banii noştri - să ne dovedească faptul că nu avem dreptate.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS