Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

TURDA: Cine sunt consilierii locali impotriva carora s-au depus plangeri penale

Actualitate
Tools
Typography

La momentul de faţă am putea spune că nu e clar dacă e vorba de 15 consilieri locali turdeni sau de 14. Ce e cert, însă, este faptul că din partea conducerii SC Turda Salina Durgău SA există depusă plângere penală împotriva unora dintre membrii forului deliberativ local turdean.

Aşa cum anunţa în conferinţa de presă de ieri, 29 septembrie 2014, directorul Vasile Tot spunea că plângerea penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda împotriva acelora dintre consilierii locali care au legătură, prin votul secret pe care l-au dat în şedinţele forului deliberativ local, cu ceea ce de ceva vreme tot insistă să se numească noul consiliu de administraţie al SC Turda Salina Durgău SA.
Chiar dacă spunea că e vorba de 14 consilieri locali, Vasile Tot a numit 15 din membrii forului deliberativ local turdean împotriva cărora s-a depus plângere penală pentru abuz în serviciu şi pentru uzurpare de calităţi oficiale.
Cei numiţi de Vasile Tot sunt:
- Adamosy Margareta Clara
- Băginean Elena
- Bichiş Sorin Viorel
- Bugnar Florin
- Căţănaş Paul Aurel
- Cordiş Lucian
- Csep Leyla
- Dobra Mariana
- Felezeu Cristian George
- Florea Daniela
- Iurean Victoria
- Micu Ovidiu Dorel
- Molnar Emil
- Panait Radu Nicolae
- Varo Lucian Grigore
Vasile Tot a făcut, în acest sens, referire şi la consilierul PP-DD Crişan Rozalia care, deşi prezentă la şedinţă a anunţat că nu votează - motiv pentru care nu se află printre cei nominalizaţi, dar şi la consilierul Nicolae Roş care a atras atenţia într-una dintre şedinţe, în legătură cu "ilegalitatea acestor acte şi fapte pe care acţionarul Consiliul Local Turda le face".
Ceea ce consideră interesant directorul de la SC TSD SA e, însă, altceva. "Prim procurorul, verificând actele dosarului, îţi dă un număr de înregistrare şi dispune automat începerea urmăririi penale conform noului cod de procedură penală", explica Vasile Tot parcursul, nedumerirea directorului fiind că deşi actele au fost depuse la parchet pe 8 septembrie anul curent, încă pe 26 septembrie 2014, la orele 14.00, nu exista un astfel de număr de înregistrare care să ateste că procedura a început.
Acest fapt l-a făcut pe directorul Vasile Tot să spună: "Nu vreau să fac aici afirmaţii gratuite de genul «cred că s-au făcut presiuni asupra Parchetului», mi-ar fi peste mână, dar nu văd de ce aceste plângeri nu poartă număr vineri (26 septembrie - n.r.) la ora 14.00".
Ca idee, doar:

Abuz în serviciu:
Faptă prevăzută şi sancţionată de art. 297, alin. 1 din Codul Penal care prevede: "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică".

Uzurpare de calităţi oficiale:
Faptă prevăzută şi sancţionată de art. 258, alin. 1 Cod Penal care prevede: "Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS