Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Malin Johansson si Andreas Stenfelt s-au casatorit, pe 5 august, la Primaria din Tureni | GALERIE FOTO

Eveniment
Tools
Typography

Aşa cum se anunţase încă din ziua spectacolului pe care trupa BARK din Suedia l-au susţnut la Salina Turda luni, 4 august 2014, a doua zi, marţi, 5 august 2014, la primăria Tureni a avut loc oficierea căsătoriei civile a solistei trupei, Malin, cu iubitul său, Andreas.

Alături de Malin şi Andreas, la evenimentul de ieri au fost de faţă în primul rând fiul celor doi - micuţul Jan în vârstă de doar un an - dar şi membrii trupei BARK şi rudele acestora, precum şi consulul onorific al României la Sölvesborg, în Suedia, Olivia Costea care, alături de Zolrtan Schapira, au fost martorii oficiali ai fericitului eveniment.
"Vedeţi că, totuşi, dacă oamenii fac cu credinţă şi cu sinceritate ceva, chiar dacă este foarte greu, până la urmă lucrurile se leagă, reuşesc... Acum trei ani, când aţi fost în Suedia şi aţi venit cu gândul «Oare o să fie ceva, n-o să fie?» şi uite că aşa, frumos, de-a lungul a trei ani, ne-am întâlnit de mai multe ori, s-a încheiat legătura de înfrăţire, de prietenie", spunea Olivia costea accentuând pe importanţa calităţii oamenilor şi pe bunele intenţii care, dacă există de fiecare parte, lucrurrile bune se pot întâmpla.
Oricât de nerăbdători erau cei doi să îşi unească în mod oficial destinele, cel care urma să devină fericitul soţ al iubitei sale, Andreas, nu a scăpat de Zoltan Schapira care a dorit să vadă cu ochii lui că Andreas vrea cu adevărat să o ia pe Malin de soţie, aşa că, de faţă cu toţi cei prezenţi, andreas a îngenuncheat şi a întrebat-o pa Malin dacă vrea să fie soţia lui, întrebare la care Malin a răspuns atât "Ja!" cât şi "Da!", ca să fie cât se poate de clar pentru toţi cei prezenţi că vrea cu adevărat să facă cel mai important pas din viaţa sa.
Intrând în rolul ofiţerului de stare civilă, primarul Daniela Mănăilă le-a explicat celor doi că se află în faţa ofiţerului de stare civilă al comunei Tureni întrucât "domnişoara Johansson Malin Lena Margareta şi domnul Stenfelt Bengt Andreas şi-au depus la biroul de stare civilă al comunei Tureni actele în vederea oficierii căsătoriei".
De asemenea, Daniela Mănăilă şi-a continuat rolul: "În termenul prevăzut de lege nu s-a luat cunoştinţă de vreun impediment la încheierea acestei căsătorii. De asemenea, vă întreb pe toţi cei de faţă, care-i cunoaşteţi foarte bine, dacă ştiţi vreun impediment care ar împiedica această căsătorie". Cum nimeni nu a avut nimic de spus, primarul Daniela Mănăilă i-a întrebat pe cei doi dacă s-au gândit foarte bine în legătură cu pasul pe care urmează să îl facă şi dacă sunt de acord cu această căsătorie.
Iar cum amândoi au răspuns afirmativ, s-a trecut la momentele cele mai importante: "Cetăţene Stenfelt Bengt Andreas, de bunăvoie şi nesilit de nimeni iei în căsătorie pe domnişoara Johansson Malin Lena Margareta?". cum nu se putea altfel, andreas a răsuns în româneşte: "Da!". Ceremonia a continuat: "Domnişoară Johansson Malin Lena Margareta, de bunăvoie şi nesilită de nimeni iei în căsătorie pe domnul Stenfelt Bengt Andreas?". Evident, şi Malin a răspuns cu românescul "Da!".
"Constat că au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru încheierea căsătoriei, drept pentru care vă declar căsătoriţi şi vă aduc la cunoştinţă următoarele dispoziţii din codul familiei" spunea ofiţerul stării civile Daniela Mănăilă care preciza că "familia se întemeiază pe săcătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor", că "familia are dreptul de ocrotire din partea societăţii şi a statului", că "statul este obligat să sprijine prin măsuti economice şi financiare tot ceea ce înseamnă căsătoria", sau că "soţii îşi datorează respect reciproc unul altuia şi sprijin moral şi material".
Plus ceea ce părea să conteze cel mai mult: "În numele Consiliului Local al comunei Tureni, al meu personal, vă declar căsătoriţi. Mult noroc şi sănătate să aveţi în viaţa pe care o începeţi de azi înainte!".
Nu în ultimul rând, un moment important a fost cel în care viceprimarul de la Sölvesborg i-a felicitat personal, prin telefon, în direct, pe cei doi care tocmai întemeiau o familie oficial în comuna Tureni din România.
Momentele oficiale au continuat cu semnăturile celor doi şi ale martorilor căsătoriei pe documentele care atestau unirea civilă între cei doi.
În semn de preţurie pentru decizia celor doi de a se căsători în Tureni, primarul Daniela Mănăilă le-a oferit un buchet de flori - spunându-le că le doreşte ca viaţa lor să fie la fel de frumoasă precum este buchetul de flori - precum şi un cadou care să le aducă celor doi aminte de cel mai important eveniment din viaţa lor consumat în comuna Tureni.
Dincolo de faptul că Andreas s-a arătat deosebit de emoţionat, aşa cum preciza şi consulul Olivia Costea, decizia de a se căsători în România a fost o surpriză inclusiv pentru membrii trupei BARK care, iată, au fost luaţi prin surprindere de solista trupei lor.
Iar membrii trupei nu s-au lăsat mai prejos. În timp ce toată lumea servea câte un pahar de şampanie în cinstea proaspetei familii, membruu trupei BARK au oferit perechii câteva momente muzicale, notă discordantă făcând, totuşi, melodia "Only You" a formaţiei Flying Pickets.
Spectacolul muzical a continuat şi afară, în faţa clădirii Primăriei Tureni, când trupa BARK a interpretat piese precum "Take Me Home, Country Roads".
Totuşi, demn de remarcat este faptul că şi Malin a interpretat o piesă în acompaniamentul colegilor de la BARK - piesa "All About the Money" - aici demnă de reţinut fiind precizarea consulului Olivia costea care spunea că asistam la unul dintre momentele rare în care mireasa cântă la propria nuntă.
Demn de menţionat rămâne faptul că cei doi s-au aflat faţă în faţă cu un alt obicei românesc - legarea drumului - obicei despre care Olivia costea spunea că nu a amintit nimic tocmai pentru ca cei doi să-l trăiască la intensitate maximă.
Totul a continuat apoi la un restaurant din Turda unde oaspeţii suedezi au putut intra în contact cu tradiţiile folclorice din zona noastră, cele două ansambluri folclorice din Tureni - cel român şi cel maghiar - au oferit momente de spectacol îndelung aplaudate de suedezi. Însă trupa BARK nu a răma sdatoare şi le-a oferit, la rândul lor, tinerilor din cele două ansambluri un moment artistic, unul dintre acestea fiind asigurate tot de mireasa Malin, care a interpretat piesa "It's a Heartache".
După câteva fotografii de grup a urmat şi tortul din care s-au înfruptat invitaţii, distracţia continuând la restaurantul turdean.

{gallery}2014/140805suedeziNunta{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS