Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Mon, May
84 New Articles

Disputa privind demolarea cladirii Primariei Luna

Administraţie
Tools
Typography

Nicolae Giurgiu este un cetăţean al comunei Luna care a ţinut să fie prezent în şedinţa ordinară a Consiliului Local al comunei de joi, 29 ianuarie 2014.

Cetăţeanul şi-a motivat prezenţa prin mesajul pe care dorea să îl transmită administraţiei locale a comunei. Imediat după ce viceprimarul Aurel Giurgiu a terminat de citit ordinea de zi a şedinţei şi aceasta a fost aprobată de consilierii locali, lui Nicolae Giurgiu i s-a oferit posibilitatea să îşi expună motivul prezenţei sale la şedinţa forului de liberativ local.

În continuare vom reda parte din intervenţia lui Nicolae Giurgiu precum şi parte din răspunsul pe care acesta l-a primit în polemica sa cu reprezentanţii administraţiei locale a comunei.

Niolae Giurgiu:
"Am citit în ziar că vrea să se strice primăria. Primăria o făcut-o pe vremea când era notar bunicul meu".
"N-o putut-o lunenii face. Astea au fost donate de Ilyes Lona, pentru sat, şi au adus doi robi de au lucrat doi ani ca să facă primăria cum îi acuma. Acuma vrea să se strice. De ce să se strice?".
"În loc să pună o tablă, i-am zis la domn primar de vreo două ori, da' o zis că n-o pune că-i unguroaică... Dom'le, asta o donat pentru sat, că acuma toată luma care vine numa' ia".
"numele ei îl poară satul: Lona, Lenuţa, Aranyos Lona, ăsta o fost numele satului, îi din 1919".
"Toată lumea că să strice primăria, am văzut în ziar... Am rămas mut!".
"Ăsta-i monument, identitatea noastră se face praf!".
"Asta o fost casa grofilor, o fost patru grofi: Banffy, Gyulay, Ilyes şi Farkas".
"Şi-acuma vreţi să-i ştergem memoria şi numele. Doar este loc de primărie..."

Laurenţiu Tör
"dumneavoastră n-aţi fost în interior să vedeţi cum este".

Nicolae Giurgiu
"Dom'le, aia se poate repara. O fost primării mai mari, la oraşe mari, şi nu le-o dat voie s-o strice, dom'le!".

Laurenţiu Tör
"Trebuie să vă explic, să vedeţi dacă are suport ce vă spunem noi sau nu are suport ceea ce am declarat şi s-a hotărât în şedinţa de consiliu de anul trecut".
"Toţi stau îngrămădiţi, dacă intri acolo vara nu poţi sta din cauza căldurii, iarna nu poţi sta de frig, pereţii-s plini de igrasie, se foloseşte o singură toaletă".
"Na-vem cum să folosim spaţiile în aşa fel încât lumea, când vine în primărie, să-şi rezolve toate problemele".
"După dumneavoastră, ar fi bine să fi stat şi în castelul de la Luncani, că-i tot monument. Ce-ar fi să ne mutăm în castelul ăla?".
"Degeaba vreţi să mergem noi tot înapoi".

Nicolae Giurgiu
"nu mergem înapoi, da-i identitatea, domnule, asta-i important în viaţă, că asta-i şcoala ardeleană: tre' să ştie omul de unde vine şi cum îl ceheamă, cine-i... nu se poate să ne pierdem identitatea. Atunci trăim ca animalele, sau ca o turmă de oi?"

Laurenţiu Tör
"Mai demult atâţia oameni erau, alea erau cerinţele la ora aia..."
"Lumea o evoluat, lucrăm cu calculatoare, aşa mai departe..."

Nicolae Giurgiu
"Păi stricaţi bufetul şi faceţi o clădire nouă!".
"O clădire dacă o demolezi şi faci alta cheltui aproape dublu".

Laurenţiu Tör
"Tocmai că s-a făcut un studiu şi din studiul care s-a făcut s-a demonstrat că-i mai scump s-o facem de jos până sus"
"E vorba şi de necesitate, lumea, acuma, un pic a evoluat".

Nicolae Giurgiu
"Păi lăsaţi-o muzeu şi faceţi alta!".

Laurenţiu Tör
"Acuma nu cred că o să ne cereţi să facem un referendum pentru chestia asta".
"Au fost nişte consilieri care s-au gândit dacă-i rentabil sau nu-i rentabil. Nu s-a aprobat dintr-o dată că vrea Tör".
"Unii au interpretat că e pentru confortul angajaţilor. E pentru confortul oamenilor, a cetăţeanilor care vin din Gligoreşti, Luncani şi Luna, dar şi confortul angajaţilor".

Nicolae Giurgiu
"Eu am avut doi străbunici din partea lui mama. Unul a fost primar şi altul notar".
"Eu mi-am făcut datoria să vă spun. Trebuie chibzuit, ca şi banii".

Laurenţiu Tör
"Eu nu vreau să vă opresc din a vorbi, dar uitaţi-vă şi dumneavoastră, sunteţi îmbrăcat cu blugi, nu mai purtaţi iţari. Lumea evoluează. Să nu vă supăraţi că vă spun aşa. Eu vă ascult cu drag, fără niciun fel de probleme, dar ar fi interpretabil ca să pun eu, care mă cheamă Tör, o plachetă... Dacă domnul Giurgiu (n.r. - Aurel Giurgiu, actualul viceprimar) o să fie anul viitor primar şi vrea să pună placa, s-o pună, dacă-i de acord Consiliul Local. Dar mie mi se părea cumva într-un sat românesc să pui o placă ungurească! E interpretabil la ora asta. Dar se putea pune demult".

Aurel Giurgiu
"Bine, domnu' Giurgiu, am reţinut ideea...".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS