Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Sun, May
84 New Articles

Campia Turzii are "parc industrial". Deocamdata societatea comerciala...

Administraţie
Tools
Typography

Numărul mare de şomeri care există la Câmpia Turzii a determinat permanent administraţia locală a municipiului să caute şi - de ce nu? - să găsească soluţii pentru rezolvarea acestei probleme.

Una dintre aceste soluţii - cea mai plauzibilă, pare-se, la momentul de faţă - este constituirea unui parc industrial în care să îşi găsească locul diferiţi investitori care să ofere locrui de muncă cetăţenilor de la Câmpia Turzii. Unul dintre paşii de urmat în acest sens a fost făcut joi, 18 septembrie 2014, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Câmpia Turzii.
Potrivit legislaţiei în vigoare - aşa cum se preciza şi în nota de fundamentare a proiectului supus aprobării consilierilor locali - "obţinerea titulaturii de parc industrial presupune, printre alte condiţii, existenţa unei societăţi comerciale (administrator al parcului) legal înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului". Iar acest pas - al înfiinţării societăţii care va administra viitorul parc industrial - a fost făcut de administraţia locală de la Câmpia Turzii.
Una dintre intervenţiile care a avut loc în plenul Consiliului Local a fost cea a lui dorin Lojigan - fost viceprimar PNL până de curând la Câmpia Turzii - care, menţionând că reprezentanţii PNL în forul deliberativ local de la Câmpia Turzii vor vota proiectul de hotărâre, a dorit să facă anumite precizări: "Cred că proiectul e prematur introdus şi executivul trebuia să aştepte să achiziţioneze terenul şi abia apoi să înfiinţeze societatea căreia, chiar dacă noi acum aprobăm, nu-i văd utilitatea până la momentul la care se achiziţionează terenul". Totuşi, aşa cum anunţa, colegii de PNL ai lui Dorin Lojigan din cadrul Consiliului Local Câmpia Turzii au aprobat proiectul de hotărâre privind constituirea societăţii.
Aşa cum se arăta în documentul supus spre aprobare consilierilor locali, noua societate ar urma să poarte numele SC Parc Industrial Câmpia Turzii SRL, la proiectul de hotărâre fiind anexat şi un document din partea Oficiului Registrului Comerţului în care se arăta că "s-a procedat la verificarea disponibilităţii firmei PARC INDUSTRIAL CÂMPIA TURZII SRL", că "s-a constatat că firma a cărei verificare s-a solicita e disponibilă", în acelaşi document menţionându-se şi că "rezervarea firmei este valabilă trei luni dela data emiterii (documentului - n.r.)".
Deoarece, potrivit articolului 4 al proiectului de hotărâre privind aprobarea înfiinţării societăţii comerciale - al cărei acţionar unic este municipiul Câmpia Turzii prin Consiliul Local Câmpia Turzii - era nevoie de numirea unor administratori, consilierii locali au fost invitaţi să facă propuneri. astfel, cele cinci propuneri făcute pentru funcţiile de administratori au fost: Cosmin Biriş (propus de Samoilă Gal), Adrian Spătariu (propus de Avram Gal), Szasz Miklos (propus de Bene Andrei), Liviu Dolha (propus de Cristian Haiduc) şi Flaviu Bara.
Şi deoarece era vorba de persoane, s-a trecut la vot secret şi, în urma votului exprimat de cei 18 consilieri locali prezenţi la şedinţă (din totalul de 19 câţi sunt în consiliul Local Câmpia Turzii), Flaviu Bara a primit 14 voturi pentru, Cosmin Biriş a primit 15 voturi pentru, Liviu Dolha a primit 17 voturi pentru, Adrian Spătariu a primit 16 voturi pentru şi Szasz Miklos a primit 17 voturi pentru.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS