Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

30
Tue, Apr
106 New Articles

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda a încheiat picturile murale de la Școala Gimnazială ”Simion Balint” Copăceni cuprinse în Proiectul ”4/4PentruPrieteni”- 2024 organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for Internati

Uncategorised
Tools
Typography

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda a terminat, Marți, 2 Aprilie 2024, pictura murală de pe 20 mp din pereții holului de jos a Școlii Gimnaziale ”Simion Balint” din satul Copăceni, comuna Săndulești, parte a Proiectului ”4/4PentruPrieteni” organizat în perioada 1-10 aprilie 2024 de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education.

Prin proiectul ”4/4 PentruPrieteni” din acest an, unde am fost invitate să participăm, onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King Jr. care a trecut la cele veșnice chiar în această zi, acum 56 de ani, urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4 PentruPrieteni dorindu-se a fi o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.

La invitaţia Domnului Primar Călin Stelian Fărgaciu, bibliotecarele turdene Dana Deac, Cristina Docze, Gabriela Hornoi, Gabriela Oseacă şi Nicoleta Cîrlea au realizat ca voluntare, în perioada 28 Martie- 2 Aprilie 2024, pictură murală pe pereţii holului de jos al Şcolii Gimnaziale “Simion Balint” Copăceni în cadrul Proiectului 4/4 PentruPrieteni organizat de Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională, urmând ca la vară să pictăm pereţii în toate cele 5 corpuri de clădiri ce formează Grădinița și Școala Gimnazială ”Simion Balint” din Copăceni, comuna Săndulești. Vopselele au fost puse la dispoziţie de către Primăria Comunei Sănduleşti.

Facem voluntariat în comunitatea noastră, dar și în alte comunități unde putem ajuta. Prin acest proiect am atins obiectivul pe care ni l-am propus: revitalizarea spațiului interior al Școlii Gimnaziale ”S. Balint” Copăceni  prin intermediul artei murale, conectare unor elemente grafice, cu o tematică din lumea cărților și a istoriei locale, care să ajute la crearea unei atmosfere mai primitoare, îmbunătățirea stării psihice și de spirit a copiilor, folosirea artei murale ca instrument pentru a crea legături și a îmbunătăți imaginea școlii, cunoaşterea şi înţelegerea frumosului din natură, artă şi viaţa socială, socializare și educare pentru munca în echipă şi promovarea valorilor artistice turdene. Ne bucurăm că imaginile realizate de noi pe pereți au încântat elevii școlii. Mulțumim Domnului Primar pentru încrederea pe care a avut-o în noi, mulțumim polițiștilor Florin Duma și Marius Berchișan care ne-au sprijinit cu transportul, și, nu în ultimul rând, mulțumim presei care a promovat acțiunea noastră (TurdaNews, Monitorul de Arieș, Agora Media și Refleqt Media)! 

Daniela Deac
Tel: 0745.64.66.64
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Biblioteca Municipală “T Murăşanu” Turda