Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Laurentiu Tor: "Napoca nu s-a tinut de cuvant, nu a fost pe teren, n-a lucrat..." | VIDEO

Interviu
Tools
Typography

Cu câteva zile în urmă am stat de vorbă cu primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör. Cumva inevitabil, unul dintre subiectele abordate a fost cel referitor la societatea Napoca, societate care, în urmă cu câţiva ani, a început mai multe lucrări în comuna Luna.

Lucrările trebuiau finalizate în anul 2012, când actualul primar a preluat mandatul. Acest lucru nu s-a întâmplat. Însă s-au întâmplat mai multe amânări şi întârzieri despre care am mai scris.

Pentru a afla care este situaţia la momentul de faţă am stat de vorbă cu nimeni altcineva decât cu primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör.

Reporter: În opinia multor cetăţeni atribuţiile administraţiei locale pot fi asemănate cu atribuţii privind rezolvarea problemelor de infrastructură. Nu de puţine ori, discutând cu dumneavoastră, am abordat această problemă şi, din nou, nu de puţine ori un nume care apărea premanent în discuţiile noastre era numele Napoca - societatea Napoca - care indirect, să spun aşa, v-ar fi creat dumneavoastră nişte probleme, în sensul care nicicum nu mai ajungeaţi la un liman cu terminarea lucrărilor efectuate de această societate. Nu în mult timp mandatul dumneavoastră va ajunge la final. Problema Napoca a traversat mandatul dumneavoastră, într-un fel, pentru că de la început ţin minte că am discutat despre chestia aceasta şi iată că încă nu s-a rezolvat sau cel puţin nu ştiu eu să se fi rezolvat... Aveţi informaţii noi în acest sens, care este situaţia acum?

Laurenţiu Tör: Da, eu ţin legătura cu cei de la Napoca, în ultima perioadă aproape în fiecare zi. Acest proiect care a fost semnat în 2009 şi început în 2010 trebuia, practic, să se încheie în 2012, odată cu preluarea mandatului meu.

La acea oră la căminul cultural erau patru pereţi, la grădiniţă era fundaţia iar asfaltarea şi drumurile şi rigolele... Am schimbat toate rigolele din nou pe o altfel de formă, mai rezistentă, şi asfaltarea era făcută 40% în satul Luncani, satul de jos, pentru că în satul de sus este o problemă cu apa, canalizarea şi apoi asfaltarea.

Napoca nu s-a ţinut de cuvânt, n-a fost pe teren, n-a lucrat iar actele pe care trebuiau să le prezinte, întotdeauna erau cu vicii. Deci nu pot să te duci la Satu Mare, cu fondurile europene, la APDRP, să pezinţi ceva, o soluţie care nu era bună niciodată când o prezentau.

Acum suntem în fază finală, deja sunt câteva probleme mici care sper că se vor rezolva şi vom putea face recepţia. Au fost două tentative de recepţie dar eu zic că recepţia înseamnă că ai apăsat pe buton, apa merge, canalizarea e bună, grădiniţa are apă, căminul cultural e rezolvat... Deci singura problemă care ne-a mai rămas - să zic, bila neagră - este canalizarea şi apa.

Rep.: Şi în ce priveşte această recepţie credeţi că va fi ultima recepţie, să zic aşa...

L.T.: Eu sper că da...

Rep.: Pentru că v-aţi mai legat anumite speranţe de anumite momente numite "recepţie" şi lucrurile nu s-au confirmat.

L.T.: Da de asta am şi amintit! Eu credeam că dânşii vin cu actele în regulă, pentru că dânşii au cerut să se facă recepţie. Noi degeaba facem presiuni asupra lor a prezenta actele şi a lucra pe şantier, atâta timp cât dânşii nu prezintă la APDRP, la Satu Mare, la centru nostru, vă daţi seama că noi nu putem accepta o lucrare cu vicii, cu lucrări care nu au fost întocmite şi nu sunt puse pe hârtii.

Rep.: Presupunând că această recepţie va recepţia Cu "R" mare, să zic aşa, cea pe care o aşteptaţi, să înţeleg că odată cu această recepţionare a lucrărilor, relaţiile cu societatea Napoca s-au încheiat, în sensul în care societatea şi-a terminat toate lucrările pe care le avea de făcut ?

L.T.: Deci noi, în comisia pe care am format-o, am ţinut să avem trei specialişti în construcţii, şosele, drumuri, canale, iar Compania de Apă Arieş - Turda - are un reprezentant în această comisie ţinând cont de faptul că dânşii vor prelua această lucrare. Şi de ce am făcut asta? Tocmai pentru ca cei care vor prelua să vadă dacă există probleme la recepţie sau nu sunt probleme. Deci dânşii au fost prinşi şi au acceptat să fie în această comisie şi, bineînţeles, de la inspecţia de stat, şi acolo, din nou, un reprezentant...

Deci eu nu pot să zic "domnule eu ştiu să fac canalizare, şcoală, fotbal, mă pricep la toate"... Comisia asta este una, să zic, tehnică şi cu oameni care au lucrat în practică mai mulţi ani. Bineînţeles, din comisie mai face parte primarul, viceprimarul, secretarul - care e cu legea în mână...

Sper să fie recepţia cu "R" mare şi cea cu "F" mare, finală.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS