Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Tudor Stefanie - o scurta radiografie a PD-L Turda | VIDEO

Interviu
Tools
Typography

Mişcările în politică par să fie la ordinea zilei. Oricine care a privit puţin mai atent nu se poate să nu fi observat acest lucru. Iar aceste mişcări se întâmplă în toate partidele politice.

În ceea ce ne priveşte, am decis să ne oprim, momentan, la PD-L Turda, acolo unde una dintre plecările mai recente îi aparţine fostului consilier local şi fostului vicepreşedinte Alexnadru Faur.
Nu demult - deşi în alegerile din cadrul organizaţiei locale din 14 februarie 2013 a câştigat funcţia de vicepreşedinte - Alexandru Faur a fost văzut în preajma nou formatei Mişcarea Populară, cel puţin în calitate de simpatizant, dacă nu chiar mai mult.
Ce se întâmplă în cazul plecării unui vicepreşedinte şi care sunt perspectivele organizaţiei turdene a PD-L, au fost câteva din aspectele pe care le-am abordat în scurta discuţie cu primarul Tudor Ştefănie, preşedinte al PD-L Turda.

Reporter: Domnule primar, în luna noiembrie a anului trecut au avut loc alegeri la nivelul filialei locale a Partidului Democrat-Liberal, alegeri în urma cărora s-a schimbat Biroul Permanent Local, conducerea, chiar şi la tineret şi aşa mai departe.
Una dintre persoanele care a obţinut, în urma votului membrilor, o funcţie este domnul Alexandru Faur, fost consilier local. În ultima perioadă domnul Faur apărea ca membru sau, cel puţin, simpatizant al noii formaţiuni create Mişcarea Populară. Dânsul şi-a dat demisia din partid, sau care este situaţia?
Tudor Ştefănie: Da, şi-a dat demisia din partid. El nu mai face parte din rândurile membrilor de partid ai Partidului Democrat-Liberal, ca atare a pierdut şi funcţia de vicepreşedinte pe care a obţinut-o în alegerile de atunci.
Rep.: Ce se întâmplă în astfel de cazuri?
T.Ş.: Biroul Politic Local poate să aprobe - lucru care s-a şi întâmplat - ca din Biroul Politic Local să facă parte următorul de pe listă, care n-a întrunit, la momentul de atunci, numărul de voturi şi nu provocăm din nou alegeri pentru o funcţie de vicepreşedinte. Deci, deocamdată, următorul de pe listă este doamna Daniela Florea.
Rep.: Am înţeles că ar exista nişte proceduri şi de aceea doream să fie clarificată situaţia în cazul în care există întrebări în acest sens.
Nu ştiu, vă gândiţi că mai sunt şi alte persoane din partid care ar prefera să facă mişcarea înspre Mişcarea Populară? Aveţi cunoştinţă de aşa ceva?
T.Ş.: Nu ştiu. Deci, deocamdată, din partid nu ştiu să fie alte persoane - mă refer la cele care au funcţie de răspundere în conducerea organizaţiei locale.
Mişcarea Populară - am spus-o şi cu altă ocazie - este o formaţiune politică care eu ştiu că se doreşte să fie formată din oameni care n-au avut relaţii politice şi funcţii importante în structurile politice actuale. Eu mi-aş dori să fie un altfel de partid - aşa cum au şi declarat. Atâta timp cât s-ar face numai un transfer de la PD-L la Mişcarea Populară, n-ar avea nicio esenţă politică această Mişcare Populară.
Din punctul meu de vedere eu sper să nu fie probleme de transfer de la noi. Eu, ca atare, am discutat cu toţi membrii BPL-ului, nu ştiu să mai existe vreo dorinţă în acest sens. Eu, în mod sigur, nu sunt cel care o să trec la Mişcarea Populară.
Rep.: Înainte de alegerile din 2012 reţin că domnul Jean Oprea, de exemplu - de asemenea fost consilier local - a plecat înspre UNPR. Există, aşa, o idee a unora dintre membri să schimbe formaţiunea politică înainte de alegeri în ideea în care cred că ar avea mai multe şanse?
T.Ş.: Lucrurile acestea, din nefericire, s-au întâmplat cu cei nou veniţi. Nemulţumiţi de ceea ce au obţinut ca şi rezultat politic, au ales alte variante. Cazul pe care l-aţi exprimat, până la urmă, dovedeşte acest lucru. Din vechii membrii de partid, doar Ducu Faur, care a renunţat, din anumite motive, de a mai fi membu... probabil că s-a gândit să treacă la Mişcarea Populară, dar nu avem alte situaţii de asemenea natură.
Rep.: În cazul în care sunt persoane care, la un moment dat, au plecat din diverse motive din partid - fie că pe moment voiau să renunţe la politică, fie că doreau să opteze pentru altă variantă politică - în cazul în care persoanele astea se răzgândesc, mai au loc între membrii...
T.Ş.: Până sunt eu preşedinte a acestei organizaţii, nu! Deci cine a renunţat odată, nu mai are cum să se reîntoarcă în Partidul Democrat-Liberal, decât dacă va fi altă conducere şi ei vor hotărî altfel. Acest lucru se poate întâmpla după 2016.
Rep.: Din punctul dumneavoastră de vedere sau din perspectiva conducerii filialei locale a partidului, care e situaţia: există intenţia de a coopta noi membri, ştiu eu, în perioada următoare sau în anul ăsta?
T.Ş.: Intenţia rămâne permanent. Depinde dacă găsim sau nu noi membri care pot să facă parte din Partidul Democrat-Liberal la nivelul pretenţiilor pe care le avem noi.
Deocamdată nu ne-am propus să adunăm foarte multe opţiuni de a se intra în Partidul Democrat-Liberal. Este o opţiune liberă pentru cei care doresc să vină.
Sigur că încercăm să convingem şi pe alţi cetăţeni ai municipiului Turda, care n-au fost membri de partid în nicio altă formaţiune politică, să ne ajute în această muncă politică la nivel teritorial.
Nu avem foarte multe opţiuni deocamdată, deci mergem pe structura veche pe care o avem. Singurul lucru pe care noi ni l-am propus întotdeauna nu e neapărat creşterea numerică a membrilor de partid, ci susţinerea prin simpatizanţii pe care noi îi câştigăm datorită unei munci politice sau administrative pe care o desfăşurăm prin reprezentanţii acestei organizaţii politice, pentru că dacă luaţi alegerile locale care au avut loc în 2012 o să vedeţi că noi avem câteva sute de membri de partid iar opţiunile cetăţenilor sunt de peste 10.000 de voturi pentru primar, ceea ce înseamnă că avem simpatizanţi şi oameni care ne apreciază.
Mergem în continuare pe această variantă şi, desigur, cei care doresc să se înscrie într-o muncă politică, care au opţiuni pentru a creşte din punct de vedere politic sau a obţine ceva funcţii în acest sens sunt bineveniţi.

{youtube}dB1sf1eA5EY{/youtube}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS