Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Deszapezirea s-a facut fara probleme la Campia Turzii | VIDEO

Interviu
Tools
Typography

Din propriile-i spuse, viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan s-a ocupat de coordonarea activităţii SC Domeniul Public SA Câmpia Turzii pe partea de deszăpezire.

De aceea am stat de vorbă cu viceprimarul Dorin Lojigan pentru a obţine detalii vizavi de activitatea de deszăpezire la Câmpia Turzii, cum s-a desfăşurat aceasta, unde s-a intervenit sau cum poate fi prinsă în cifre activitatea de deszăpezire de la Câmpia Turzii.

Reporter: Domnule Dorin Lojigan, undeva pe la începutul lunii decembrie a anului trecut, respectiv 2013, reţin că a existat o întâlnire a comitetului pentru situaţii de urgenţă în sala mică - şi, mai nou, renovată - a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu". La momentul respectiv, în general, toţi factorii implicaţi în acest comitet pentru situaţii de urgenţă se arătau dispuşi să intervină dacă este cazul. Nu ştiu dacă din fericire sau din nefericire în luna decembrie nu prea a fost cazul pentru că nu prea a existat zăpadă.
Cum a decurs situaţia de când a nins la Câmpia Turzii? A existat în presă o "precizare" prin care se spunea cât se poate de clar că nu există străzi înzăpezite la Câmpia Turzii. Probabil chiar aşa şi este, eventual poate puteţi să daţi câteva detalii în sensul acesta...
Dorin Lojigan: Aş vrea să încep prin a vă spune că chiar este păcat că nu a fost zăpadă în luna decembrie mai ales că implicarea angajaţilor din Primăria Câmpia Turzii pentru iluminatul ornamental, pentru perioada de sărbători, a fost deosebită şi chiar am avut un oraş frumos de sărbători. Ceea ce ne-a lipsit era, de fapt, zăpada.
Însă iată că am avut parte de zăpadă în cursul lunii ianuarie, au fost câteva zile cu ninsori puternice, dar cred că cei de la Domeniul Public au reuşit să gestioneze foarte bine situaţia. La nivelul municipiului Câmpia Turzii, Primăria are încheiate contracte cu Domeniul Public în ceea ce priveşte deszăpezirea şi combaterea poleiului pentru drumurile din municipiu şi cu cei de la Compania de Salubritate în ceea ce priveşte intervenţiile pe trotuare.
Într-adevăr la Câmpia Turzii nu au existat străzi închise din cauza ninsorilor sau a poleiului, colegii de la Domeniul Public au făcut un adevărat tur de forţă în acea perioadă, au fost nopţi întregi nedormite, s-a lucrat în trei schimburi, cu echipe conduse de către coordonatori, inclusiv din personalul TESA al Domeniului Public, care au coordonat întreaga activitate, în trei schimburi, aşa cum am zis mai devreme.
S-a acţionat asupra a aproximativ 350 de km de drum pe perioada celor câteva zile de ninsoare, s-a acţionat 130 de ore ca timp efectiv de lucru şi s-au împrăştiat aproximativ 180 mc de material antiderapant.
În ceea ce priveşte prioritatea de intervenţie, vreau să vă spun că prioritar a fost drumul E60 care străbate municipiul, iar apoi traseele de urgenţă pentru mijloacele de transport în comun, ambulanţe, accesul la unităţile de învăţământ şi aşa mai departe - străzile Aurel Vlaicu, Bariţiu, Republicii - dup-aceea s-a intervenit pe străduţele lăturalnice, inclusiv străduţele care au fost închise şi acelea au fost deszăpezite şi zăpada a fost cărată de acolo.
În ceea ce priveşte trotuarele, cei de la Compania de Salubritate au acţionat cu prioritate pentru pasajul de sub calea ferată, zona centrală a municipiului, în zona şcolilor, a Poliţiei, a spitalului...
Rep.: La momentul de faţă de aflăm în ultima lună de iarnă, practic, din punct de vedere calendaristic cel puţin. Aţi spus că s-au folosit materiale, probabil achiziţionate de Domeniul public...
D.L.: Aşa este...
Rep.: Să înţeleg că la moemntul de faţă încă mai există astfel de materiale dacă mai este nevoie...
D.L.: Evident! Deci cei de la Domeniul Public au în acest moment pe stoc atât sare cât şi nisip. Eu coordonez întreaga activitate a celor de la Domeniul Public, avem echipe de intervenţie pregătite, consemnate la domiciliu - v-am spus - în trei schimburi, care, în orice moment în care temperatura scade sub zero grade şi este nevoie de intervenţia lor, sunt pregătite să iasă în teren.
Se acţionează atât cu basculante cu material antiderapant - autobasculante din care se aruncă material antiderapant manual - avem două buldozere, tractor dotat cu semi-greder, deci suntem în totalitate pregătiţi pentru a interveni în situaţia în care este nevoie.
Rep.: Există un număr de persoane care au fost angajate special pentru a putea Domeniul Public să facă faţă unor astfel de situaţii?
D.L.: Nu, nu a fost cazul. Cei de la Domeniul Public s-au descurcat cu resursele proprii.
Mai mult de atât, să ştiţi că am avut cetăţeni din munciipiul Câmpia Turzii care şi-au oferit sprijinul şi cred că merită amintit aici domnul Stănilă, fost consilier în mandatul trecut - care este preşedintele unei asociaţii agricole - care şi-a oferit sprijinul dacă avem nevoie, ştiu eu, de tractoare, de buldozere, basculante... şi-a oferit sprijinul să ne ajute.

{youtube}VNY9Z5PnZqc{/youtube}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS