Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Pe urmele lui Brancusi

Diverse
Tools
Typography

În această perioadă, la Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” din Turda, se desfăşoară un proiect cultural-educativ, intitulat „Pe urmele lui Brâncuşi”, proiect iniţiat şi coordonat de către prof. Rodica Nuţu, profesor de Educaţie plastică, prin care se doreşte o mai bună cunoaştere din partea elevilor a elementelor de artă românească şi de asemenea, sensibilizarea elevilor vis-à-vis de artistul român Constantin Brâncuşi şi creaţiile lui.

Astfel, în perioada 4-5 aprilie, un grup de elevi din clasele a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” din Turda, îndrumaţi de către coordonatorul proiectului prof. Rodica Nuţu, profesor Educaţie plastică şi de către profesorul de Educaţie muzicală, vor fi prezenţi la Târgu Jiu pentru a admira Ansamblul monumental de la Târgu Jiu şi pentru a-i aduce artistului, în semn de preţuire, câteva poezii şi flori, gesturi simbolice dar sincere de admiraţie vis-à-vis de Brâncuşi. Tot la Târgu Jiu va fi organizată o dezbatere a elevilor participanţi, vis-à-vis de contribuţia pe care a adus-o sculptorul Constantin Brâncuşi prin arta sa culturii române şi nu numai.
În cadrul proiectului „Pe urmele lui Brâncuşi” sunt programate şi alte activităţi, ce se vor desfăşura în cadrul Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” din Turda, după vacanţa de primăvară şi anume, o dezbatere despre artistul Constantin Brâncuşi şi de asemenea, o activitate de creaţie - Postere, prin care elevii îşi vor demonstra abilităţile artistice.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS