Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

30
Tue, Apr
106 New Articles

Napoca - un fel de piatra de moara pe care administratia de la Luna o tot rostogoleste prin Luncani | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

Nu este prima dată când primarul comunei Luna, Laurenţiu Tӧr, se arată nemulţumit de modul în care societatea Napoca îşi îndeplineşte (sau mai puţin) obligaţiile contractuale privind executarea lucrărilor din satul Luncani, obligaţii pe care şi le-a asumat-o încă din 2009 şi care doar că nu se mai finalizează.

În opinia primarului comunei Luna s-ar fi început cu stângul în parteneriatul cu cei de la Napoca, executantul nereuşind să îşi respecte termenul contractual de execuţie, respectiv 1 decembrie 2012. "S-ar părea că Napoca n-a înţeles că trebuie să termine aceste lucrări şi am adus în jur de nouă adiţionale pentru a putea termina lucrările din Luncani pe Măsura 322", spunea Laurenţiu Tӧr cu referire la lucrările de canalizare, apă, asfaltare de străzi şi amenajarea grădiniţei şi a căminului cultural din Luncani.
Chiar dacă grădiniţa este finalizată, nu beneficiază de apă şi canalizare, asfaltarea realizându-se pe o lungime de 6,8 km, aici existând, însă, probleme cu rigolele care "după câteva zile s-au stricat" dar au fost refăcute "pe banii lor", respectiv ai societăţii care le-a făcut iniţial: Napoca.
"Din ultimele dicuţii pe care le-am avut cu directorul de la firma Napoca, am căzut de acord ca până la 1 decembrie staţia de epurare să fie pusă în funcţiune, staţia de potabilizare a apei, rezervoarele de apă şi, după aceea, bineînţeles, să începem probele pentru canalizare şi apă", mai spunea primarul comunei Luna mărturisind că se teme "să nu intrăm cu probele în perioada în care temperaturile vor scădea" deoarece "în acest caz va trebui să oprim din nou lucrarea şi să o continuăm numai în anul viitor".
Întrebat ce se va întâmpla, totuşi, dacă nu va fi acel 1 decembrie 2013 în care îşi pune atâtea speranţe, Laurenţiu Tӧr spunea că s-a încheiat un act cu societatea Napoca prin care se preciza că toate penalizările care vor decurge din acest proiect vor fi plătite de Napoca.
Adăugând că a discutat, la Satu Mare, cu conducerea societăţii Napoca şi a vorbit chiar şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, despre tărăgănarea executării lucrărilor la Luncani, primarul comunei Luna menţiona că, pe lângă că Horea Uioreanu a purtat, la rândul său, discuţii cu cei de la Napoca pentru urgentarea finalizării lucrărilor la Luncani, chiar a trimis în teren "un delegat din partea Consiliului Judeţean ca să vadă dacă poate şi cu ce poate ajuta ca să se termine aceste lucrări".
"Noi banii îi avem, nu este nicio problemă, şi mă mir că Napoca n-a înţeles că trebuie să termine aceste lucrări înainte de a veni timpul nefavorabil, practic, îngheţul", mai spunea Laurenţiu Tӧr observând, de asemenea, cam cum poate fi percepută situaţia, în ansamblul ei, la momentul de faţă: "Găsesc că Napoca şi-a întins prea mult pătura, vrând să ia prea multe lucrări şi cred că nu este un lucru bun pentru ei şi cei care sunt de vină de fapt vor fi tot cei din Primărie, care n-au reuşit să ducă la bun sfârşit promisiunile care le-au făcut, atât fostul primar, cât şi eu, cel care sunt în funcţie".

{dailymotion}x15c8hu_primarul-laurentiu-tor-despre-lucrarile-de-la-luncani{/dailymotion}  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS