Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

30
Tue, Apr
106 New Articles

Desi se plang de lipsa locurilor de munca, cetatenii din Campia Turzii nu participa la bursa locurilor de munca organizata la ei in oras

Social
Tools
Typography

Administraţia de la Câmpia Turzii ar trebui să se considere una norocoasă: nu pare să aibă bătaia de cap pentru a se preocupa de facilitarea creării de locuri de muncă pentru cetăţenii oraşului pe care îl administrează. Cel puţin aceasta ar putea fi cea mai recentă concluzie care se putea trage azi, 27 mai, la Câmpia Turzii.

La finalul şedinţei de azi a Consiliului Local Câmpia Turzii, la punctul "Întrebări, interpelări...", consilierul local Francisc Deak a venit cu o informaţie care ar contrazice opinia generală existentă în oraş în ultimii ani.

Luând cuvântul, Francisc Deak spunea că azi, 27 mai 2015, la Câmpia Turzii ar fi avut loc o bursă a locurilor de muncă la care ar fi participat 20 de posibili angajatori.

Evenimentul, însă - potrivit consilierului local de la Câmpia Turzii - nu pare să fi avut efectul scontat într-un oraş în care mai ales în ultimii ani - odată cu închiderea combinatului metalurgic din oraş - tot mai mulţi cetăţeni se plângeau de lipsa locurilor de muncă.

"N-au avut cu cine discuta, fraţilor", spunea Francisc Deak cu referire la cele 20 de societăţi prezente la bursa locurilor de muncă, adăugând: "nu s-au prezentat pentru locuri de muncă decât vreo doi trei care, vorba aia, au intrat şi au ieşit".

Spunând că "astăzi se puteau găsi 50 de locuri de muncă", consilierul de la Câmpia Turzii părea atât că doreşte, prin intervenţia sa, nu dosar să tragă un semnal de alarmă, dar mai ales să releve o stare de fapt care pare a veni în contradicţie cu ceea ce apărea mereu în Câmpia Turzii ca fiind problema majoritară - locurile de muncă - Francisc Deak concluzionând: "Să nu mai ziceţi că avem şomeri!".

Preşedintele de şedinţă, Horaţiu Bretoiu, i-a dat dreptate - "din păcate" - consilierului local care insista în susţinerea poziţiei sale, chiar adăugând şi o opinie în acest sens: "astăzi se puteau găsi 50 de locuri de muncă, dar nu s-a prezentat nimeni... mai bine s-au dus în piaţă... aşa mă gândesc...".

Întrebat de colegi dacă evenimentul a fost popularizat, Francisc Deak a spus că a fost anunţat cu o lună de zile înainte, consilierul local menţinându-şi concluzia în contextul arătat: "Atunci să nu ne mai plângem de milă!".

În ceea ce ne priveşte, doar ca idee, am aruncat o privire şi peste site-ul Primăriei Câmpia Turzii unde, chiar pe pagina principală am găsit, spre exemplu, trei anunţuri privind locurile de muncă: două anunţuri ale Macromex şi un anunţ al Ulma Packaging.

Să le luăm puţin pe rând acum, pe 27 mai 2015!

Primul anunţ al Macromex a fost postat pe 30 aprilie 2015. Şi are 149 de vizualizări. Altfel spus, cu 149 de vizualizări în 28 de zile, media e de 5,32 vizualizări pe zi.

Al doilea anunţ al Macromex este postat pe 7 mai 2015 (este o repostare a anunţului anterior). Şi are 106 vizualizări. Altfel spus, cu 106 de vizualizări în 21 de zile, media e de 5,05 vizualizări pe zi.

Dacă facem o medie (între 5,32 şi 5,05), putem spune că anunţul Macromex a avut 5,19 vizualizări pe zi.

Ceva mai bine se poate spune că stă anunţul Ulma Packaging, care a fost postat pe 14 mai 2015. Şi are 132 de vizualizări. Altfel spus, cu 132 de vizualizări în 14 zile, media e de 9,43 vizualizări pe zi.

Nu avem pretenţia că ceea ce am prezentat mai sus reprezintă statistică pură, dar, cel puţin, cifrele pot reprezenta un fel de indicator, măcar orientativ.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS