Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Spectacol amplu si spectatori cata frunza si iarba la evenimentul de la Baza 71 Aeriana "General Emanoil Ionescu" | GALERIE FOTO

Eveniment
Tools
Typography

Mii de oameni au luat cu asalt zonele din apropierea pistei aparţinând Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii pentru a participa la spectacolul aviatic.

Sărbătorită cu o zi înainte, Ziua Aviaţiei a adunat parcă mai mulţi spectatori ca niciodată la evenimentul anual prin care sunt aduse în faţa publicului măestria şi talentul piloţilor - fie că e vorba de piloţi militari fie de piloţi civili - elemente de tehnică militară, posibilitatea de a vedea (şi a te poza cu, NORMAL!) aeronave (de luptă sau nu) militare sau civile.

Dicolo de toate acestea, însă, majoritatea publicului prezent şi-a făcut apariţia pentru a se bucura - în afară de mici, bere, îngheţată, turtă dulce, suc sau ce se mai găseşte pe la orice bâlci care se respectă - în primul rând de spectacolul aviatic care a început cu evoluţia paraşutiştilor, unul dintre aceştia coborând din cer cu drapelul României cu tot.

Evenimentul a început în mod oficial abia după sosirea ministrului apărării - Mircea Duşa - căruia i s-a şi dat onorul în baza funcţiei pe care o deţine. Apropo, nu vi se pare că ministrul Duşa întinereşte? Nu de alta, dar pare mult mai puţin cărunt decât era când l-am văzut ultima dată, aşa că prima bănuială este că întinereşte, pentru că nu ne e la îndemână să ne gândim că îşi vopseşte părul doar pentru a-şi ascunde - inclusiv sieşi? - vârsta. Că, vorba 'ceea, ce femeie de bărbat să fii să îţi vopseşti părul pentru a induce în eroare lumea şi pe tine însuţi referitor la vârsta pe care o ai? Atât ar mai lipsi, să aflăm că are programare la pensat, la epilat, sau că îşi şi dă cu ojă pe unghii... În fine, deci pentru că aceste scenarii sunt sub demnitatea unui ministru, credem că Mircea Duşa a întinerit un pic. Vestea proastă e că îmbătrâneşte la loc, pentru că la tâmple iar îi apar fire grizonate. ori asta cu îmbătrânirea la loc, ori vopsirea incorectă, ori creşte părul de la ultima vopsire... Dar, din nou, noi suntem de părere - în virtutea demnităţii domniei sale - că îmbătrâneşte la loc...

Oricum, cei cu ochi mai ageri i-au putut vedea la eveniment fie pe prefectul Gheorghe Vuşcan, fie pe administratorul public de la Câmpia Turzii, Petre Pop, sau viceprimarul aceluiaşi municipiu, Avram Gal ori pe deputatul Ioan Moldovan sau pe viceprimarul municipiului Turda, Lucian Nemeş.

Greu de ratat a fost prezenţa la eveniment a Roxanei Ciuhulescu, cea care - pe lângă că e pasionată de sporturi extreme - orice ar fi făcut, tot era cu cel puţin un cap deasupra majorităţii tuturor celor prezenţi.

Ca să revenim, spectacolul a fost unul pe cinste. Numerele de acrobaţie ale Iacărilor Acrobaţi sau ale piloţilor de la Hawks of Romania ori prezenţa piloţilor de la alte aerocluburi - cum ar fi cel de la Luncani - au stârnit reacţia spectatorilor prezenţi care îi întâmpinau cu urale şi aplauze odată cu fiecare trecere sau cu fiecare număr de virtuozitate.

În afară de elicoptere (cele militare sau cel al MAI), cerul a fost brăzdat şi de MiG-uri 21 LanceR sau avioane de luptă F-15, după care a urmat şi un exemplu de exerciţiu de luptă care presupunea salvarea de răniţi de pe câmpul de luptă şi transportarea acestora la o unitate spitalicească.

Expoziţia de tehnică militară, la rândul său, a "luat ochii" publicului spectator care s-a convins cum arată armamentul folosit de militari, în expoziţie fiind prezente şi alte arme care, într-un fel sau altul, au legătură cu aviaţia: elemente de artilerie antiaeriană sau de radiolocaţie.

Chiar dacă la un moment dat câţiva stropi de ploaie păreau să dea de furcă celor sosiţi în număr foarte mare la spectacol, într-un final soarele a reapărut pe cer, căldura dogoritoare ajutând la umplerea buzunarelor comercianţilor sosiţi cu treabă în zonă.

Imagini care să susţină - parţial sau total - cele de mai sus, găsiţi AICI - GALERIE FOTO.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS