Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

1 Decembrie 2015 – Ziua Nationala a Romaniei

Administraţie
Tools
Typography

Cea mai mare Sărbătoare a românilor şi a României, 1 Decembrie, aniversarea actului istoric al Marii Uniri presupune evidenţierea, păstrarea şi conservarea moştenirii primite în dar.

Cinstirea trecutului constituie un punct forte al culturii noastre naţionale iar într-o zi cu profunde semnificaţii istorice - prima a lunii Decembrie, ne determină să oferim însemnătate moştenirii poporului român.

Se împlinesc astăzi, 1 Decembrie 2015, 97 de ani de la Marea Unire.

Pacea, toleranţa, credinţa şi armonia trebuie să ne caracterizeze pe toţi românii, şi nu doar astăzi când celebrăm Ziua Naţională a României, iar deciziile noastre trebuie să fie în deplină concordanţă cu evenimentele petrecute în urmă cu 97 de ani.

Întorcându-ne spre trecut, 1 Decembrie 1918 reprezintă momentul cel mai însemnat al istoriei românilor, marcând victoria luptei multiseculare pentru libertate, pentru unitate naţională şi statală.

Hotărârea de a fi convocată Adunarea Naţională, în ziua de duminică - 1 Decembrie 1918, la Alba- Iulia a generat chemarea spre înfăptuirea istoriei poporului român.

Unirea de la 1 Decembrie 1918 are o serie de trăsături specifice: solidaritatea naţională a funcţionat la cel mai înalt nivel; alegerea celor 1.228 de delegaţi a fost făcută printr-o procedură democratică, actul istoric a avut un caracter plebiscitar; prevederile Rezoluţiei de Unire demonstrând maturitatea şi europenismul elitei politice româneşti care a hotărât Unirea cu România, cu gândul unei convieţuiri paşnice a tuturor minorităţilor.

Reîntregirea României a avut consecinţe multiple, pe plan politic, teritorial, economic, cultural, ştiinţific şi educativ ori demografic.

Vectorul unităţii statale, împăciuirea semenilor, implicarea activă în societatea civilă, promovarea adevăratelor valori, suveranitatea, independenţa, sprijinul real şi permanent dar şi toleranţa trebuie să constituie exemplul pe care îl oferim generaţiilor ce se dezvoltă – toate acestea pentru Poporul Român, din care ne tragem şi ai cărui exponenţi de marcă suntem.

„La Mulţi Ani România!
La mulţi ani dragi români de pretutindeni!"

Primarul Municipiului Turda,
Tudor Ştefănie

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS