Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Gluma buna sau idee proasta?

Actualitate
Tools
Typography

Aniversarea Zilei Internaţionale a Rromilor de către rromii de rit ACDR s-a dovedit un izvor de înţelepciune. Acuma, trebuie să precizăm că fiecare înţelege înţelepciunea aşa cum ştie şi cum poate.

Luând cuvântul la momentul aniversar al rromilor, preşedintele executiv al ACDR Câmpia Turzii, Bela Dandoci, a avut o idee: "permiteţi-mi să îmi încep şi eu speech-ul meu cu un spirit de glumă şi sper că domnul primar Radu Hanga nu se supără pe mine, că ne cunoaştem de atâţia ani".

Ei bine, aşa cum anunţase, Bela Dandoci a început cu o glumă: "Domnul primar a făcut un expozeu aicea vizavi popoarele migratoare, de necazurile şi problemele lor, cu spaţiul cu iarbă verde şi cu problemele care au apărut la un moment dat şi din cauza aia erau care trebuiau să îşi închidă spaţiile. Domnule primar, vă spun eu că pe la 1200 a mai vnit o problemă foarte gravă pentru cei care păşteau vite şi pentru agricultorii care puneau porumb. A mai venit o problemă: a venit ţiganul care a zis «băi, io nu cresc nici vite, io nu cultiv nici porumb, io le fur». Şi am pornit cu stângul, domnu' primar! De-asta avem nevoie de dumneavoastră, de înţelegere şi toleranţă". Toţi s-au amuzat şi au aplaudat...

Şi-acum noi ce-ar trebui să mai zicem zicem?

De zis nu zicem nimic, doar ne gândim cum promovarea unei atari glume - îmbrăţişată de majoritatea prezentă cu râs şi aplauze - ar putea avea efecte dacă se instalează, fie şi involuntar, în subconştient, fie că e vorba de subconştientul minoritarilor, fie de al majoritarilor (că în curând nu mai ştii care din ce categorie face parte).

Cu inducerea unor astfel de modalităţi de gândire, parcă rezultatele nu mai miră, nici de-o parte, nici de alta.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS