Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Lucian Sandru, la doi ani de la preluarea conducerii Companiei de Salubritate din Campia Turzii

Actualitate
Tools
Typography

De Ziua Gospodarului, pe 18 iulie 2014, reprezentanţii Companiei de Salubritate au prezentat un bilanţ al activităţii din ultimii doi ani de funcţionare a societăţii, mai exact începând cu luna iulie 2012.

Bilanţul la doi ani de activitate a fost făcut public de directorul Companiei de Salubritate Câmpia Turzii - Lucian Şandu - odată cu prezentarea acestuia în faţa acţionarului unic al societăţii, municipiul Câmpia Turzii, reprezentat de primarul Radu Hanga şi administratoru public Petre Pop, prezentarea fiind găzduită în sala de şedinţe a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii.
Şi pentru că era vorba de o prezentare, Lucian Şandru a găsit de cuviinţă să înceapă cât se poate de general: "Compania de Salubritate este organizată sub forma unei soietăţi pe acţiuni cu capital integral de stat" spunea Lucian Şandru precizând că noul sediu al companiei este, de ceva vreme situat în Piaţa Unirii nr. 16C, în imediata apropiere a halei din Piaţa Unirii.
De asemenea, directorul Companiei de Salubritate a menţionat reprezentanţii acţionarului în Adunarea generală a acţionarilor (Alexandru Dringo, Sorin Porumb şi Alexandru Socaciu), a spus cine sunt membrii consiliului de administraţie (Iosif Antal, Gheorghe Negrea, Oana Perde, Daniela Pop şi Daniel Suciu) şi a prezentat şi comisia de cenzori, care este formată din Bogdan Maxim, Monica Moldovan, Letiţia Suciu şi Arpad Szekely.
Invitată de către directorul Lucian Şandru să prezinte cifre - pentru că era vorba de un bilanţ - Cosmina Duca preciza că la 30 iunie 2012 (adică veniturile totale pe primul semestru al anului respectiv - anul în care Lucian Şandru a devenit manager al societăţii) veniturile a ceea ce azi se numeşte Compania de Salubritate erau în valoare de 1.839.764 de lei şi ele se compuneau, procentual, din:
- 38% venituri din depozitat pe rampă,
- 27% venituri din salubritate,
- 21% venituri din transport gunoi nemenajer şi situaţie de lucrări,
- 4% venituri din vânzare produse reziduale
- 10% venituri din alte activităţi
În prezentarea făcută, însă, veniturile societăţii au fost prezetate şi defalcat. Astfel, mai jos, aveţi cifrele reprezentând veniturile - pe semestre - în anii 2012, 2013 şi prima jumătate a anului 2014:
- semestrul I 2012 - 1.839.764 de lei
- semestrul II 2012 - 1.452.559 de lei
- semestrul I 2013 - 1.772.783 de lei
- semestrul II 2013 - 2.199.892 de lei
- semestrul I 2014 - 2.145.713 lei
De reţinut este, totuşi, că dacă în primul semestru din 2012 veniturile din depozitarea de deşeuri erau în valoare de aproape 692.000 de lei, în semestrul doi al aceluiaşi an acestea au scăzut la puţin peste 50.000 de lei pentru ca, începând din 2013, să nu se mai realizeze venituri din această activitate şi, cu toate acestea, veniturile generale fie au scăzut puţin fie unoeri chiar au crescut. Mai multe detalii puteţi obţine consultând tabelul cu veniturile în perioada menţionată, tabel pe care îl puteţi găsi AICI.
Prezent la întâlnire, primarul Radu Hanga amintea de momentul în care, la preluarea funcţiei de primar în 2012, luase contact cu Compania de Salubritate: "Când am intrat în hala unde e presa erau depozitate acolo tot felul de deşeuri până la acoperiş", primarul referindu-se la ceea ce ar fi trebuit să fie zona de sortare a deşeurilor reciclabile acolo unde activitatea era sistată iar parte din personal fusese concediat. Iar pentru că acolo se puteau realiza venituri din valorificarea deşeurilor reciclabile era nevoie de pornirea activităţii.
De asemenea, primarul Câmpiei Turzii amintise şi de perioada în care Compania de salubritate încasase bani din depozitarea pe rampă a deşeurilor din alte localităţi, lucru care s-a sistat la finele lui 2012. Iar în contextul în care acele venituri au dispărut, cheltuielile trebuiau asigurate din altă parte, aşa că era momentul ca societatea să se extindă, să încerce să abordeze şi alte domenii de activitate.
Făcând o scurtă prezentare a momentului preluării conducerii societăţii, directorul Lucian Şandru a amintit şi de utilajele şi maşinile pe care le-a găsit la societate la momentul 30.06.2012:
- buldozer pe şenile achiziţionat în 08.03.2010
- rezervor fibră achiziţionat în 01.06.2010
- maşină măturat stradal achiziţionată în 17.01.2011
- măturătoare manuală achiziţionată în 21.07.2011
- măturătoare manuală achiziţionată în 21.07.2011
- autospecială gunoieră achiziţionată în 26.09.2011
- Dacia Duster Laureate achiziţionată în 10.11.2011
- autoturism Aro CJ 10 PCT achiziţionat în 29.12.2011
- autoturism Daewoo achiziţionat în 29.12.2011
- autospecială măturătoare achiziţionată în 06.06.2012
În plus, în ultimii doi ani - cu atât mai mult cu cât se avea în vedere extinderea activităţii societăţii - Compania de Salubritate Câmpia Turzii a realizat şi alte achiziţii:
- motocositoare,
- aparat de spălat maşini,
- invertor sudură 200A, aparat sudură autogen, generator curent, pompă apă, flex, maşină de găurit,
- compresor B4900/200, betonieră,
- trusă de scule,
- sistem GPS,
- sistem supraveghere video,
- plug zăpadă,
- maşină de tuns iarba, maşină de tuns gazon, drujbă
Specificul principal al societăţii îl constituie efectuarea de servicii de salubritate, iar dacă până la 30.06.2012 societatea presta astfel de servicii doar pe teritoriul anumitor unităţi administrative, începând cu vara lui 2012 aria de lucru a societăţii s-a extins, directorul Companiei de Salubritate făcând o prezentarea generală a zonelor în care societatea prestează astfel de servicii:
- municipiul Câmpia Turzii - începând din septembrie 2008
- comuna Frata - începând din august 2011
- comuna Viişoara - începând din septembrie 2012
- comuna Luna - începând din februarie 2013
- comuna Ploscoş - începând din aprilie 2013
Deşi era un bilanţ, Lucian Şandru a prezentat şi care sunt planurile pe care le are managementul Companiei de salubritate Câmpia Turzii în perioada următoare, planuri pe care le puteţi observa enumerate mai jos aşa cum au fost acestea prezentate de directorul Companiei de Salubritate:
- participarea la licitaţia ADI Eco Metropolitan Cluj pentru preluarea gestiunii serviciului de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale în zona III, care include zona municipiului Câmpia Turzii, Turda, precum şi zona rurală aferentă acestor două municipii, populaţia totală fiind de circa 100.000 de locuitori
- realizarea unei staţii de compost pentru prelucrarea deşeurilor verzi generate pe arealul de deservire, urmărindu-se reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, a costurilor cu transportul şi crearea de noi locuri de muncă
- realizarea unei linii de fabricare a peleţilor, urmărindu-se valorificarea potenţialului agricol din zonă, crearea de noi locuri de muncă şi venituri suplimentare
- realizarea unei staţii de reciclare a deşeurilor din materiale de construcţii
- realizarea unei fabrici de reciclare a deşeurilor din cauciuc, urmărindu-se valorificarea cantităţilor impresionante de nvelope uzate, prin producţia de granule, pavele, pardoseli din cauciuc pentru locuri de joacă şi alte activităţi economice
- confecţionare mobilier stradal
- participarea la licitaţii pentru lucrări de construcţii, reabilitări clădiri, amenajări terenuri, îmbunătăţiri funciare
"Realizarea acestor deziderate este posibilă" - adăuga Lucian Şandru în aceeaşi prezentare - "prin accesarea fondurilor europene disponibile prin programele care vor fi disponibile în perioada 2014-2020".
De asemenea prezent la întâlnirea de la Câmpia Turzii, administratorul public Petre Pop observa, la rândul său, o diferenţă între "ceea ce era anul 2012 din punct de vedere al evaluării" şi "ceea ce aţi făcut în doi ani de zile" şi această comparaţie ra făcută "fără a face - Doamne fereşte! -un proces de intenţie sau a încerca să acuzăm pe alţii, ci chestiuni pur reale".
Pentru că era vorba inclusiv de anul 2012, Petre Pop a amintit şi de alegerile locale din acel an, dar mai ales de ofertele electorale care erau făcute cetăţenilor de partidele politice doritoare de a câştiga voturile şi încrederea electoratului. Mai exact, administratorul public s-a referit la oferta făcută de formaţiunea pe care o reprezintă, ofertă care cuprindea mai multe planuri - economic, social, administrativ - într-unul din aceste planuri regăsindu-se şi cele două societăţii administrate de municipiul Câmpia Turzii, dintre care una este chiar Compania de Salubritate.
Pornind de la acel 2012, Petre Pop cuantifica evoluţia Companiei de Salubritate inclusiv prin faptul că municipiul Câmpia Turzii a primit o distincţie prin care se recunoştea că este unul din cele mai curate municipii din ţară.
Pe de altă parte, intervenţia Companiei de Salubritate se vede şi în parcul mare din Câmpia Turzii, acolo unde lucrurile s-au schimbat în sensul în care acesta a fost curăţat şi acum are un aspect mai aerisit, lucru menţionat şi de primarul Radu Hanga, care a mai adăugat şi amenajarea unei piste de biciclete în parc.
"Vă felicit şi sperăm în continuare să lucrăm împreună şi sper ca proiectul nostru să fie până undeva în 2020 în aceeaşi echipă", şi-a încheit Petre Pop intervenţia.
Ziua Gospodarului, însă, nu a fost doar pentru conducere, ci şi pentru ceilalţi angajaţi ai societăţii. Aşa că, după prezentarea care a avut loc la "Ionel Floaşiu", toţi cei prezenţi sau deplasat la un local din municipiu unde au sărbătorit, alături de angajaţii societăţii, Ziua Gospodarului cu muzică şi voie bună.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS