Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Refabricat - eveniment cultural la fosta Fabrică de bere din Turda

Proiectul ”Povești de fabrică” conceput și concretizat de către profesorul Florin Stan și Oana Bakos, coordonatori de proiecte în cadrul Fundației Rațiu pentru Democrație din Turda, respectiv de către jurnalistul Emil Hălăștuan, continuă vineri, 3 noiembrie, cu evenimentul ”Refabricat” ce va avea loc cu începere de la ora 14.30, la fosta Fabrică de Bere din Piața Romană, Turda.

Printr-o expoziție ce va include toate fotografiile realizate de participanții la concursul de fotografii (Povești de fabrică în fotografii), o piesă de teatru cu același subiect (3 povești de fabrică), un concurs de povești adunate de la foștii angajați ai fabricilor (Culegătorii de poveşti de fabrică) și lansarea unei culegeri de ”Povești de fabrică”, organizatorii evenimentului încearcă să recompună viața romanțată, de zi cu zi, a oamenilor care au lucrat în fabricile Turzii, între anii 1970 și 2000.

Programul evenimentului „Refabricat” include și festivitățile de premiere a câștigătorilor celor două concursuri, de fotografie, respectiv de adunat povești, destinate reprezentanților generațiilor tinere, care astfel au luat cunoștință cu aspecte din viața locuitorilor Turzii în trecutul apropiat.