Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Claude Karnoouh - Lansare de carte la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Antropologul francez CLAUDE KARNOOUH, cu o nouă  carte şi o nouă provocare: “Pentru o genealogie a globalizării. Eseuri critic-filosofice ale unui sceptic în acţiune”.

Joi, 8 decembrie 2016, ora 18.00
Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 30
Invitaţi: Prof. Univ. Dr. Aurel Codoban, Prof. Univ. Dr. Michael Shafir
Moderator: Prof. Univ. Dr. Lucian Nastasă-Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca

La aproape un an de la ultima întâlnire cu prietenii și cititorii săi din Cluj, antropologul francez Claude Karnoouh vă provoacă, de această dată, la o dezbatere incomodă pe marginea unei genealogii a globalizării, cu prilejul lansării volumului de eseuri „Pentru o genealogie a globalizării. Eseuri critic-filosofice ale unui sceptic în acțiune” (apărut la Alexandria Publishing House în octombrie 2016).

Claude Karnoouh s-a născut în martie 1940 la Paris, unde și-a finalizat și studiile superioare. În intervalul 1959 - 1965 a urmat studii de științe (fizică și chimie) la Sorbona, iar ulterior a realizat studii de științe umane (filosofie, antropologie socială, sociologie și lingvistică) la Universitatea Paris X Nanterre (1966 - 1969). Începând din anul 1970 este membru al Centrului Național de cercetare științifică (CNRS) și a predat, de asemenea, la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlostville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). În anul 1973 a întreprins mai multe anchete de etnografie și folclor în satul Breb din Maramureș. Claude Karnoouh a fost profesor invitat al Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj (1991-2002), unde a susținut un curs despre aspecte ale modernității târzii în postcomunism, îmbinând diverse abordări (politice, culturale, economice). A publicat șase cărți și peste o suta de articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filosofia culturii și filosofie politică.

Volumul „Pentru o genealogie a globalizării. Eseuri critico-filosofice ale unui sceptic în acțiune” face parte din Colecția Gândește a Alexandria Publishing House și se bucură de o prefață semnată de Adrian-Paul Iliescu, profesor doctor la Facultatea de Filozofie (Bucureşti), şeful catedrei de Filosofie politică și morală. Tot la Alexandria Publishing House, în 2014, a mai apărut și volumul ”Raport asupra postcomunismului”, volum prefațat de Prof. Univ. Dr. Aurel T. Codoban.