Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Calin Pop a lansat "Ingerul cu aripi mov" | GALERIE FOTO

Diverse
Tools
Typography

Un nou volum de versuri semnat Călin Pop a fost lansat la Turda în cadrul cenaclului "Pagini Literare Turdene", cenaclu care a luat fiinţă în cadrul societăţii culturale "Rei Culturae Fautores".

La fel ca şi precedentul volum de versuri - "Scrijelit în suflet", volum de poezie religioasă - şi acesta a fost lansat în acelaşi cadru plăcut: biserica unde slujeşte părintele Vasile Ilea, lăcaş cunoscut printre turdeni ca "Biserica dintre români".

Cunoscuţi, rude ale tânărului poet şi membri ai cenaclului au fost prezenţi să fie alături de Călin şi să vorbească despre noul său volum de versuri.

"Viaţa noastră poate să fie frumoasă, rotundă, ca valeţii de treflă, dacă căutăm frumosul din noi şi îl găsim şi dacă nu uităm că iubirea este în noi şi o păstrăm" spunea Dan Zăhan, preşedintele RCF încă de la începutul întâlnirii.

Totuşi, cea căreia i-a revenit rolul de a vorbi mai mult despre noul volum de versuri semnat Călin Pop a fost fostul dascăl şi actualmente consilier local Dorina Arion.

De asemenea, printre cei prezenţi s-au mai aflat Mircea Irimie (deputat), Emil Molnar (consilier local), Lucian Nemeş (viceprimar), Răzvan Neagu (profesor, doctor în istorie), Mircea Ioan Casimcea (scriitor), Ioan Bembea (scriitor şi fost cadru didactic), Mihaela Deceanu (actriţă) şi Virgil Deceanu (profesor şi fost director al teatrului turdean).

Volumul apărut la editura "Şcoala Ardeleană", care avea pe copertă o imagine semnată Oana Heller şi o prefaţă semnată de preot Constantin Necula a fost dedicat de autor mamei sale şi la volum s-a referit inclusiv actorul şi autorul de versuri Dorel Vişan.

"Neputinţa şi neştiinţa noastră este că nu ne mai reamintim de «cuvânt» şi nu mai ştim să-l înfăptuim în viaţă. Omul «modern», refuzându-şi dumnezeirea prin simbioza dintre har şi libertate, a rămas singur, trist, mâhnit şi nedumerit. Mă bucur că tânărul Călin Pop, prin poezia lui, se străduieşte să refacă mereu puntea dintre om şi Dumnezeu", scria Dorel Vişan în frazele aşternute pe ultima copertă a volumului de versuri "Îngerul cu aripi mov".

"Titlul nu rămâne o enigmă prea mult fiindcă poetul descifrează titlul autodefinindu-se în felul acesta: «eu sunt un înger cu aripi mov căzut şi înălţat de acelaşi Dumnezeu ce măreşte şi slăveşte pe tot omul»", spunea şi Dorina Arion, după ce a făcut o prezentare scurtă a volumului.

Referindu-se la tinerii din ţara noastră, din actualitate, despre autor, deputatul Mircea Irimie spunea că este un tânăr cu dar de la Dumnezeu, cu o voce foarte frumoasă dar şi darul de a-şi descărca prin peniţă trăirea, pasiunea şi visele, tânăr care, deşi la şcoală, are timp să stea şi să scrie.

De asemenea, scriitorul Mircea Ioan Casimcea s-a referit la volumul tocmai lansat: "ideea care transpare de la prima poemă până la ultima e că omul se naşte în el cu păcatul originar şi trebuie să anihileze acest păcat prin credinţa în Dumnezeu, prin cuvinte frumoase adresate semenilor, prin fapte bune, prin rugăciune". În plus, scriitorul turdean a citit şi câteva versuri din poezia "Degradare".

Dacă despre poezia lui Călin Pop, Virgil Deceanu spunea că "la început am crezut că nu el o scrie" şi că "e îmbucurător, pentru că într-o lume cum e a noastră, în care toate ierarhiile sunt răsturnate, atunci când începi să găseşti nişte repere şi să pui lumea pe un făgaş fiersc, este foarte bine, mai ales când tinerii o fac", profesorul Răzvan Neagu şi-a amintit de elevul Călin Pop care, de multe ori, venea şi îi cerea părerea dascălului în legătură cu scrierile sale.

Mărturisind că la început a fost sceptic în ceea ce privea reuşita lui Călin Pop într-ale scrisului şi ale versificaţiei, Răzvan Neagu a observat, în timp, o creştere a ceea ce avea mai apoi să devină tânărul poet Călin Pop, la a cărui lansare de carte dascălul se simţea onorat să fie părtaş.

De asemenea, pe rând, despre Călin Pop şi despre îndemânarea sa într-ale scrisului au mai vorbit şi Ioan Bembea dar şi consilierul Emil Molnar şi viceprimarul Lucian Nemeş, toţi lăudându-l pe tânărul poet şi felicitându-l pentru reuşita sa, totodată urându-i mult succes pe viitor.

"Tinere Căline, îţi doresc, aşa cum ţi-am scris aici, să urci spre bolţile senine, să fim acolo cu toţii şi să avem sufletul plin, aşa ca în această seară" i-a urat autorului şi părintele Vasile Ilea, gazda evenimentului.

Mihaelei Deceanu i-a revenit sarcina de a recita o poezie, în timp ce, în cuvântul său, Călin nu a mai avut foarte multe de spus. Doar a mulţumit tuturor, în special celor care s-au implicat efectiv în apariţia celui de-al treilea volum de versuri semnat Călin Pop.

Mai multe imagini de la eveniment gă invităm să regăsiţi AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS