Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Duminica se inaugureaza atelierul de mestesuguri din biblioteca Sandulesti

Diverse
Tools
Typography

- comunicat -
Atelierul de meșteșuguri din biblioteca Săndulești- Copăceni iși deschide oficial porțile duminică, 27 septembrie 2015, orele 14,00.

Atelierul de meșteșuguri din bibliotecă este finanțat în cadrul proiectului ”Ajută un sat. Schimbă o țară”, proiect al Fundației Mereu Aproape în parteneriat cu Fundația Vodafone România.

Fundația Vodafone România și Fundația Mereu Aproape își propun ca timp de un an, până în iunie 2016, să sprijine prin implicare directă, financiară și logistică 14 comunități. Printre ele se află și comunitatea din Săndulești-Copăceni, judetul Cluj.

Proiectul ”Atelierul de meșteșuguri” coordonat de doamna bibliotecar Adriana Pătăcean are ca scop amenajarea si dotarea a două spații, ateliere meșteșugărești, în Săndulești și Copăceni, care să devină baza antreprenoriatului în regiune.

În cadrul acestor ateliere, 168 elevi de la Școala cu clasele I-IV din Săndulești si de la scoala”Simion Balint” Copăceni, precum și membrii ai comunitatii locale, pot beneficia de cursuri gratuite de țesut, cusut si mărgelit.

De asemenea, în cadrul celor două incinte ale bibliotecii se vor desfășura activități în vederea asigurării educației de baza a copiilor în vederea eradicării absenteismului, analfabetismului, pentru asimilarea de cunoștințe educaționale suplimentare celor din programa obligatorie.
Proiectul a inceput în iunie 2015 și deja au fost terminate lucrarile de constructie, renovare si dotarea cu instrumente mestesugaresti, achizitia de mobilier, achiziția de aparatură IT și o parte din materia primă.

Primăria a contribuit si ea la proiectul „Ajuta un sat. Schimba o tara” cu introducerea internetului la atelierul din Copăceni.

În cadrul proiectului, programul educațional urmarește transmiterea de cunoștințe în vederea practicării meșteșugurilor tradiționale prin organizarea de cursuri in perioada 1 octombrie 2015-30 mai 2016. Un curs va avea durata de 4 luni. Întâlnirile se vor face de 2 ori pe săptămână câte 3 ore, pentru fiecare din cele 3 secțiuni.

Cursurile vor fi ținute de bibliotecar Adriana Pătăcean și de 14 voluntari: Mocan Angela, Coroban Dorina, Costan Ancuța, Greab Anamaria, Nistor Augustin, Gaia Ileana, Anghel Alina, Pătăcean Felicia, Blaga Anamaria, Rusu Mariana, Bucur Leontina, Sin Elisabeta și Arkosi Amalia, oameni cu suflet mare, dornici să împărtășeasca din cunoștințele lor în vederea transmiterii si păstrării acestor frumoase meșteșuguri care ne reprezintă ca popor.

Proiectul “Ajuta un sat. Schimbă o ţară” inseamna construire, termoizolare, renovare, dotare şi implementare de programe educaţionale care să contribuie la dezvoltarea comunităţilor şi să combată excluziunea socială, abandonul şcolar şi analfabetismul. Inseamna ajutor pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial şi incurajarea implicarii comunităţii în rezolvarea nevoilor sale proprii. De aceea, proiectul “Ajută un sat. Schimbă o ţară” urmăreşte şi promovarea voluntariatului.

Proiectul “Ajuta un sat. Schimbă o ţară” face parte din Programul strategic de investiţie în mediul rural, al Fundaţiei Vodafone România, program care se derulează la nivel naţional şi care susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

Fundaţia Mereu Aproape a luat naştere acum 10 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnalişti şi persoane publice, a ajutat peste 870.000 de oameni prin programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a zeci de mii de sinistraţi şi a construit 75 de case. Până în prezent, ajutorul financiar şi material oferit de Fundaţia Mereu Aproape depăşeşte 9,5 milioane de Euro.

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

Adriana Felicia Pătăcean- bibliotecar
Biblioteca Comunală Săndulești / jud. Cluj
Contact:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: 0743968230

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS