Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Talent, creativitate și vituozitate la Cluj-Napoca, cu ocazia a două evenimente muzicale, de excepție, desfășurate la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 24-26 martie 2023

Muzică
Tools
Typography

Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, Cluj-Napoca a organizat, în perioada 24-26 martie 2023, Concursul Național de Interpretare pentru Instrumente de Suflat și  Instrumente de Percuție „Vasile Sândean Ovadiuc”.

A fost vorba de o competiție  adresată elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar vocaționale, de artă, cu profil muzică, care își propune să promoveze tinerele talente dornice de afirmare, stimulând astfel spiritul competițional, într-un cadru artistic, generator de bune practici pentru elevii și cadrele didactice participante.

Concursul național, care este la prima ediție în acest an, a reunit 223 de elevi din 35 de unități de învățământ preuniversitar de profil și a fost gândit drept omagiu adus fostului profesor și director al școlii, Vasile Sândean Ovadiuc, Ova, cum îi spuneau prietenii și colegii, omul care și-a dedicat întreaga viață școlii, muzicii și dezvoltării Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță”, din Cluj-Napoca.

Inițiativa aparține actualei echipe manageriale a unității și cu siguranță va deveni un concurs de referință națională”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Cel de-al doilea eveniment muzical, Festivalul concurs JOHANN SEBASTIAN BACH”, a fost găzduit de către Școala Gimnazială de Muzică „Augustin Bena”, din Cluj-Napoca, eveniment aflat la cea de-a XXXVII-a ediție. Festivalul promovează creaţia marelui compozitor în rândul elevilor instrumentiști, atât din sistemul preuniversitar din țară, cât și din străinătate, pentru următoarele categorii de instrumente: pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat şi percuţie, muzică de cameră. La fel ca în edițiile precedente, și în acest an, au fost prezenți la festival peste 400 de elevi, atât din România, dar și din Ucraina și Ungaria. Toți concurenţii au prezentat o lucrare din creaţia compozitorului Johann Sebastian  Bach, indiferent de secțiunea la care au participat.

La decizia juriului, cei mai buni 15 participanți de la toate secțiunile au susținut un Concert de Gală, duminică 26 martie 2023, pe scena Studioului de Concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca. Conform tradiției, laureații Marelui Premiu sunt invitați să cânte în cadrul Recitalului de deschidere la următoarea ediție a Festivalului J.S.Bach, cea din 2024.

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS