Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Zâmbete, veselie şi premii la galeria de artă “Valer Suciu” din Turda. Vezi cine sunt câştigătorii!

Cultură
Tools
Typography

Vineri, 24 ianuarie, de la ora 11.00, galeria de artă “Valer Suciu” din Turda a găzduit festivitatea de premiere a participanţilor la concursul municipal de desen şi pictură pentru elevi intitulat “Mica Unire prin ochii copiilor”.

Concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu din şcolile turdene, la competiţie participând un număr impresionant de copii, cei mai mulţi dintre ei fiind prezenţi şi la festivitatea de premiere de la galeria turdeană, unde s-a organizat şi expoziţia cu lucrările participante

Astăzi, 24 ianuarie, galeria de artă a fost binecuvântată de privirile, râsetele şi bucuria copiilor prezenţi la deschiderea expoziţiei concurs - un concurs cu tema «Mica Unire prin ochi de copil»”, preciza Cristina Oprea, referent la Casa de Cultură Turda, menţionând că la concurs au participat copiii iubitori de frumos, care au talent şi sunt bine pregătiţi de profesorii lor, aceşti profesori fiind Gheorghe Roşa, Rodica Nuţu şi Alin Bîlcu, elevii participanţi provenind de la şcolile “Ioan Opriş”, Şcoala Profesională Poiana, “Andrei Şaguna”, “Horea, Cloşca şi Crişan”, “Teodor Murăşanu” şi “Avram Iancu”.

În urma deliberării juriului, distincţiile acordate participanţilor au fost următoarele:

  • Mențiuni
    • Delia Elisabeta Tătar - Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”
    • Dan Scânteie -  Școala Gimnazială „Ioan Opriș”
    • Alexandru Ștef - Școala Gimnazială „Avram Iancu”
    • Denis Varga - Școala Profesională Poiana
  • Premiul III
    • Andrei Panait - Școala Gimnazială  „Avram Iancu”
    • Delia Eremie - Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”
    • Denisa Sărmășan - Școala Gimnazială  „Andrei Șaguna”
  • Premiul II
    • Alex Buglea – Școala Gimnazială „Horea Cloșca și Crișan”
    • Maria Rusu - Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”
  • Premiul I
    • Iarina Bucur - Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”

Nu în ultimul rând s-a acordat şi un premiu special elevei Xenia Perşa de la Școala Gimnazială  „Avram Iancu”, premiu oferit de un sponsor generos.

Din pacate, Xenia Perşa nu a fost prezentă să îşi ridice diploma şi premiul, însă acestea urmau a-i fi înmânate ulterior.

Unul dintre elevii participanţi care a primit şi premiul doi pentru lucrarea sa - Maria Rusu - a fost de acord să ne împărtăşească din experienţa competiţiei: “A fost primul concurs unde am concurat cu un portretîn grafică. Domnul profesor a venit la mine, mi-a zis de concurs, am făcut portretul şi chiar mi-au plăcut mult desenele, sunt foarte frumoase. Mai ales premiul special mi-a plăcut. E primul premiu pe care îl iau pe un portret făcut.”.

Acest eveniment a fost realizat ca parteneriat între Casa de Cultură, Galeria de artă şi Asociaţia «Casa Colecţiilor» - o asociaţie culturală - care a oferit premii şi, bineînţeles, îi mulţumim pe această cale pentru colaborare şi mulţumim celor trei membri ai juriului: Zoltan Mladzsi Ionescu, pictorul Cornel Vana şi, bineînţeles, colegului meu de la Casa de cultură, Oleg Rusnac”, mai spunea şi Cristina Oprea.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei “Casa Colecţiilor” s-a arătat încântat de reuşita întregului eveniment:“Asociaţia «Casa Colecţiilor» în parteneriat cu galeria de artă «Valer Suciu» a iniţiat proiectul «Mica Unire în ochi de copil», ceea ce a fost un succes astăzi pe simezele galeriei de artă «Valer Suciu» din Turda. Am descoperit talente, copii minunaţi, oameni minunaţi şi lucruri minunate”, Zoltan Ionescu urând tuturor “La mulţi ani!” cu ocazia sărbătoririi Unirii Mici.

Concursul organizat la Turda şi vernisajul care a avut loc la galeria turdeană au fost apreciate şi de artistul plastic Cornel Vana - unul din membrii juriului - care a remarcat şi calitatea ridicată a lucrărilor micilor artişti plastici: “În primul rând trebuie să felicităm «Casa Colecţiilor». A făcut un gest care cred că se vrea şi în continuare să se mai întâmple. Felicităm copiii care au răspuns «prezent». Au fost aproape 120 de lucrări şi să ştiţi că juriul a avut o misiune destul de dificilă, dar până la urmă cred că s-a ales ce trebuia să se aleagă şi îi felicit şi pe copii şi pe «Casa Colecţiilor» pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi cu ocazia Unirii Mici”.

Numărul mare de participanţi şi efervescenţa de la galeria turdeană au fost remarcate şi de profesorul de educaţie plastică Alin Bîlcu, acesta fiind şi unul dintre dascălii care a pregătit unii dintre elevii implicaţi în concurs: “Ne bucurăm astăzi de o prezenţă deosebit de bogată, am avut mulţi oaspeţi în galeria de artă «Valer Suciu» a municipiului Turda, oaspeţi deosebiţi, şi anume copii talentaţi din oraşul Turda.”.

Asemeni artistilui Cornel Vana, şi Alin Bîlcu a remarcat valoarea lucrărilor realizate de mici artişti: “Lucrările expuse sunt lucrări importante, lucrări de bună factură artistică. Atât elevii premiaţi, cât şi ceilalţi, care au lucrări pe simeze, au răspuns acestei provocări plastice şi au realizat compoziţii cu personaje, portrete care ilustrează acest moment istoric deosebit din viaţa poporului nostru şi anume Unirea de la 24 ianuarie 1859. Am marcat prin această manifestare artistică plastică acest moment istoric. Copiii s-au pregătit, s-au documentat şi, pelângă exerciţiul plastic realizat prin realizarea acestor lucrări au rămas în memoria lor şi cu o filă importantă din istoria patriei. Îi felicit şi doresc ca următoarele concursuri şi expoziţii organizate de Casa de Cultură, organizate de asociaţia culturală «Casa Colecţiilor» Turda să fie tot mai interesante şi tot mai provocatoare pentru elevii noştri. Ei, implicându-se în aceste activităţi, nu fac decât să îşi dezvolte abilităţile şi calităţile artistice plastice. Le mulţumesc şi aşteptăm în viitor alte manifestări culturale.”.

La final toţi participanţii prezenţi la festivitatea de premiere şi, implicit, la vernisajul expoziţiei în care se regăseau propriile lor lucrări au primit daruri din partea asociaţiei “Casa Colecţiilor”, principalul organizator.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS