Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Peste 500 de cărţi donate bibliotecii "Astra" din Câmpia Turzii

Cultură
Tools
Typography

În urma unei acţiuni iniţiate şi derulate de Asociaţia Liberalism Pentru Comunitate, fondul de carte al Bibliotecii Municipale "Astra" Câmpia Turzii s-a îmbogăţit cu peste 500 de volume.

Sub titlul "De la fiecare, o carte pentru fiecare!" acţiunea a mobilizat iubitorii de carte în aşa fel încât să doneze volume bibliotecii din Câmpia Turzii.

Acţiunea de donare a avut loc vineri, 22 aprilie, cu începere de la orele 17.30 când mai mulţi membrii ai PNL Câmpia Turzii au fost prezenţi la evenimentul găzduit de biblioteca "Astra".

O mare parte din cărţile donate - în jur de 350 de volume - au fost colectate, în timp, la sediul PNL Câmpia Turzii, iar restul au fost aduse de fiecare dintre cei prezenţi la evenimentul de la început week-end-ului, aşa cum şi fusese făcut apelul în cadrul acţiunii: cei care vin la eveniment să aducă, să aibă la ei cărţi pe care vor să le doneze bibliotecii.

Cumva personaj central al evenimentului, Dorin Lojigan - în calitate de preşedinte al Asociaţiei Liberalism pentru Comunitate - a ţinut neapărat să dea citire unui discurs pregătit pentru eveniment:

"Nu este deloc întâmplător că etimologia latină a cuvintelor «carte» şi «libertate» au aceeaşi rădăcină lingvistică. Acesta este motivul pentru care am ales să intitulăm acest proiect «Liber libri». Ambele concepte fac referire la acelaşi lucru şi anume la manifestarea liberă a voinţei, condusă de intelect, la libertatea de conştiinţă, la libertatea spiritului. Asociaţia Liberalism pentru Comunitate Câmpia Turzii şi PNL Câmpia Turzii îşi fac o datorie de onoare din a respecta aceste valori şi promovează cultura, educaţia şi lectura. «De la fiecare, o carte pentru fiecare!» se doreşte a fi intenţia şi îndemnul meu şi al nostru la educaţie şi cunoaştere prin cultură. Sunt încrezăroe că fiecare dintre noi vom avea un viitor mai bun împreună.".

În plus, Dorin Lojigan a adus, la rândul său, trei cărţi: erau trei exemplare ale aceluiaşi volum.

Aşa cum se arăta şi în comunicatul prin care era anunţat evenimentul de la biblioteca "Astra", demersul ALC Câmpia Turzii era prezentat cât se poate de concret: "Scopul este promovarea educației prin creșterea gradului de conștientizare a importanței lecturii în rândul locuitorilor din Câmpia Turzii, în special a copiilor și tinerilor care, de multe ori, copleșiți de era tehnologiei, neglijează bazele unei dezvoltări optime la toate nivelurile personalității".

Nu în ultimul rând, Dorin Lojigan a dorit să adreseze, dincolo de discursuri, un mesaj pentru toţi cei prezenţi la acţiune: "Vă mulţumesc pentru prezenţă. Dovediţi că împreună putem fi o echipă care sprijină cultura în municipiul Câmpia Turzii!".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS