Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

NoMAD Library, în Cheile Turzii

Cultură
Tools
Typography

Asociația Exploratorilor Pușcații, susținută de Consiliul Județean Cluj și Primăria comunei Mihai Viteazu, organizează în perioada 25-26 iunie a.c., în Cheile Turzii, proiectul cultural NoMAD Library, un concept de Bibliotecă Mobilă.

Inițiativa constă în amenajarea a zece biblioteci de tip ,,Igloo”, care se diferențiază între ele prin tematică și culoare. Igloo cu tematica Cunoașterii, Descoperirii de Sine și Echilibrului va găzdui cărți de Psihologie și Filozofie, o parte dintre acestea fiind donate de către Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Amenajarea urmează să fie făcută de către elevi ai Colegiului Economic din Arad și de către adolescenți din centre de plasament.

Acest Igloo va rămâne amplasat în arealul Cheilor Turzii, lângă baza Salvamont-Salvaspeo, până în data de 31 octombrie a.c., și își propune să creeze oportunități publicului larg, iubitor de natură și tinerilor, oferindu-le motivația de a citi și de a-și petrece timpul liber în natură, activitate care îi va ajuta să se dezvolte cognitiv și emoțional.

Biroul de presă

ASOCIAȚIA EXPLORATORILOR PUȘCAȚII

Asociația Exploratorilor Pușcații este o organizație non-guvernamentală înființată la Arad și care începând cu luna iunie a acestui an derulează proiectul NoMAD Library, proiect de amenajare a unor biblioteci de tip ,,Igloo”.

Acestea au fost amplasate, pentru început, în parcul copiilor din municipiul Arad, timp de două săptămâni, la finalul acestora începând un tur în diferite locații turistice din România unde urmează să fie amenajate.  

Întrucât fiecare amplasare de Igloo necesită o deplasare de două zile în natură, organizatorii propun, pe lângă lectură, și drumeții în zonele montane și vizitarea obiectivelor turistice. Astfel, adolescenții sunt ghidați înspre un stil de viață sănătos prin mișcare și sport în natură.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de cinci luni, în care cei implicați vor lucra în diferite grupuri ai căror membri se vor rula pe toată perioada proiectului, activitatea principală desfășurându-se în natură.

La finalul perioadei de derulare a inițiativei va fi organizată o tombolă care va desemna trei persoane care au reușit să viziteze toate Bibliotecile Mobile, aceștia urmând să beneficieze de o excursie în natură, timp de două zile, împreună cu organizatorii.

Partenerul principal al proiectului este Astreea România, având alături și alte instituții și firme precum: Arsat, Consiliul Județean Cluj, Primăria comunei Mihai Viteazu, Vechiul Cazino, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, iar ca voluntari s-au implicat elevi ai câtorva licee din Arad, precum Colegiul Economic Arad, Colegiul Național ,,Elena Ghiba Birta” Arad.

Sponsori: HAI Extrusion, Webasto, Brenntag, Decathlon, DanEurotrans, Medinet Hygiene Consulting, Hennlich, Luar, Nagarro, Recycling Georgia, AgroTucudean, Clever Solution Point, BNB, Promun, Fabric016, Legal Documents, Bulevard Print.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS