Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Aug
61 New Articles

Spectacole de teatru pentru copiii din centrele DGASPC Cluj

Cultură
Tools
Typography

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj, în colaborare cu Asociația Culturală „ROCADE”, lansează proiectul educațional pentru copii „Povești rupte din Rai”, în care copiii cu măsură de protecție specială vor putea viziona, în mod gratuit, o serie de spectacole de teatru de păpuși.

Astfel, timp de un an, începând cu luna aprilie 2022, Biserica Ortodoxă „Schimbarea la Față” situată în Cluj-Napoca pe B-dul Eroilor, nr. 24-26, va fi gazda lunară a câte unui spectacol de teatru adresat copiilor. Piesele sunt, în marea majoritate, adaptări după autori români clasici sau contemporani.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o inițiativă lăudabilă, prin care circa 100 de copii instituționalizați în centrele D.G.A.S.P.C. Cluj vor putea urmări, lunar, astfel de reprezentații culturale în locuri mai neconvenționale. Bineînțeles, accesul la aceste spectacole este deschis tuturor copiilor iubitori ai marionetelor. Organizatorii își doresc ca, în viitor, acest proiect să se desfășoare și în alte locații, mai dezavantajate din punctul de vedere al accesului la cultură, motiv pentru care așteaptă sugestii în acest sens”.

Primul eveniment din seria „Povești rupte din Rai” va avea loc sâmbătă, 9 aprilie a.c., cu începere de la ora 12.00: spectacolul „Punguța cu doi bani”, o adaptare după Ion Creangă.

D.G.A.S.P.C. Cluj va asigura, în acest context, transportul la și de la eveniment pentru toți copiii și însoțitorii acestora, inclusiv pentru aceia care locuiesc în afara municipiului Cluj-Napoca.

Biroul de presă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS