Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Filiala Oprișani a Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda sărbătorește 13 ani în slujba comunității turdene

Cultură
Tools
Typography

În 30 August se împlinesc 13 ani de la inaugurarea Filialei Oprișani a Bibliotecii Municipale „Teodor Murăşanu” Turda. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilelor Municipiului Turda și a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Turda și Societatea Culturală Filarmonia Turda.

Filiala de cartier a instituţiei este situată în Oprişani, pe Str. Tineretului nr. 6, în fostul internat al Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu”, la parter, măsurând 140 mp şi are două secţii: una pentru adulţi şi una pentru copii.

Cu ocazia deschiderii oficiale au avut loc lansări de carte pentru copii ale scriitoarelor Silvia Kerim şi Olimpia Sava invitate de Dana Deac. Filiala şi-a început efectiv activitatea din 1 septembrie 2008. Programul cu publicul este de Luni până Vineri, între orele 8-15.30. La inaugurare Filiala Oprişani număra peste 6000 de volume de bibliotecă, din care 32% cărţi pentru copii, iar la secţia pentru copii s-a organizat şi o Ludotecă. De atunci numărul cărților a crescut an de an, ajungându-se acum la peste 10.000 de cărți și peste 100 de jocuri. Utilizatorii pot împrumuta câte 2 cărţi, şi un joc, pe un termen de două săptămâni. Cele peste 100 de jocuri de aici pot fi utilizate atât la sediul filialei, cât şi acasă.

De asemenea, Filiala Oprișani a bibliotecii publice turdene derulează an de an proiecte cultural-educative în parteneriat cu unitățile preșcolare și școlare din municipiul Turda și cu alți actori culturali din mediul asociativ, în special cu Asociația ”Împreună pentru Voi” coordonată de Dana Pașca.

Biblioteca Municipală “Teodor Murăşanu” Turda este un punct de reper important în arsenalul cultural pe care Turda îl are în momentul de faţă. Ea joacă un rol activ, de poartă către cunoaştere.

Pentru a marca cei 13 ani de activitate, în perioada 11- 31 August 2021 la Filiala Oprișani a Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda se vor face înscrieri gratuite la filială. De asemenea, cu acest prilej va fi demarat Proiectul „Salvează o carte, ia-o acasă!”, o campanie pentru protecția mediului având ca scop salvarea de la topire a cărților la care au renunțat unii turdeni și susținerea lecturii în rândul comunității. În cadrul acestui proiect, utilizatorii Filialei care intră în instituţie pot să îşi aleagă 1-2 cărți pe care le primesc cadou din partea bibliotecii. Cărţile provin din donaţii şi sunt expuse pe holul bibliotecii, la intrarea în clădire, într-un loc special amenajat iar această inițiativă vine în întâmpinarea dorințelor unora sau altora de a avea o bibliotecă acasă sau, de ce nu, la o școală, instituţie. Cititorii au o gamă largă din care pot alege, volumele dinsponibile făcând parte din domenii cum ar fi: literatură, istorie, drept, matematică, filozofie, științe, volume de poezii și multe altele.

Deac Daniela, Șef serviciu
Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0264.31.38.37, E-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS