Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

“Cardinalul” Radu Botar ar putea fi cel mai bun actor într-un rol principal la Premiile Gopo

Artă
Tools
Typography

Actorul turdean Radu Botar, cel care nu a fost uitat de Turda şi care nu a uitat Turda - deşi anumite împrejurări asupra cărora nu vom insista aici - l-au “exilat” spre Teatrul de Nord din Satu Mare, a fost nominalizat la secţiunea “Cel mai bun actor înt-run rol principal” pentru ediţia din 2020 a Premiilor Gopo.

Interpretarea rolului cardinalului Iuliu Hossu de către Radu Botar, alături de alegerea inspirată pentru a juca acest rol făcută de regizorul Nicolae Mărgineanu, iată că i-au adus actorului turdean şansa unei nominalizări la ediţia din acest an a Premiilor Gopo.

Alături de turdeanul Radu Botar, la categoria “Cel mai bun actor într-un rol principal” mai sunt şi Gheorghe Visu (pentru rolul Nea Mihai din filmul Heidi), Iulian Postelnicu (pentru rolul Vali din filmul Arest), Mihai Smarandache (pentru rolul Adrian din filmul Parking) şi Răzvan Vasilescu (pentru rolul Profu’ din filmul Mo).

La categoria “Cea mai bună actriţă într-un rol principal” nominalizările le înclud pe Belén Cuesta (pentru rolul Maria din filmul Parking), Catrinel Marlon (pentru rolul Gilda din filmul La Gomera), Cătălina Mihai (pentru rolul Heidi din filmul Heidi), Dana Rogoz (pentru rolul Mo din filmul Mo) şi Judith State (pentru rolul Dana din filmul Monștri).

De asemenea, la categoria “Cel mai bun film de lung metraj” sunt nominalizate producţiile Călătoria fantastică a Maronei (producător: Anca Damian | Franța, România, Belgia - Aparte Film), La Gomera (producători: Marcela Ursu, Patricia Poienaru | România, Franța, Germania, Suedia -42 Km Film), Monștri (producători: Claudiu Mitcu, Robert Fița, Ion Ioachim Stroe | România - Parada Film), Parking (producători: Bogdan Crăciun, Tudor Giurgiu | România, Spania, Cehia - Libra Film Productions) şi Touch Me Not (producători: Adina Pintilie, Bianca Oana | România, Germania, Cehia, Bulgaria, Franța - produs de: Manekino Film).

În afară de cele prezentate deja, categoriile pentru care s-au mai făcut nominalizări la ediţia din 2020 a Premiilor Gopo sunt: Cea mai bună regie, Cel mai bun actor într-un rol secundar, Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet, Cea mai bună muzică originală, Cea mai bună scenografie, Cele mai bune costume, Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură, Cel mai bun film de debut, Cel mai bun film documentar, Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, Cel mai bun scurtmetraj documentar, Tânără speranţă şi Cel mai bun film european.

Juriul care a hotărât nominalizările pentru eduiţia din acest an este format din Diana Cavallioti, Manuela Cernat, Dan Chișu, George Dăscălescu, Flavia Dima, Cristina Hoffman, Cristina Ionescu, Cristi Luca, Alin Ludu Dumbravă, Bogdan Mustață şi Andra Petrescu.

Tot de dragul statisticii, producţia cu cele mai multe nominalizări pentru ediţia din acest an este filmul „La Gomera” (cu 13 nominalizări), în timp ce cele mai puţine nominalizări le are producţia „Mo”  (6 nominalizări).

Cert este următorul aspect: câștigătorii vor fi anunțaţi în cadrul Galei Premiilor Gopo ce are loc pe 24 martie la Teatrul Național “Ioan Luca Caragiale” din București. Până atunci nu ne rămâne decât să îî ţinem pumnii turdeanului nostru Radu Botar care - între noi fie vorba - în momentul în care citiţi aceste rânduri munceşte în continuare la un alt proiect, fiind cooptat pentru un nou rol într-o producţie cinematografică.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS