Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

„Naţionalul turdean” joacă în Franţa!

Artă
Tools
Typography

În luna mai, Trix Show aterizează pe tărâmuri franceze, în orașul Angoulême, nu departe de Bordeaux. Angoulême, capitala regiunii Charente, este renumit pentru picturile sale murale cu personaje din benzi desenate, picture futuriste și portrete abstracte dar si pentru evenimentele și festivalurile pe care le găzduiește. Între Municipiul Turda și orașul francez Angoulême există un  acord de înfrățire, acestea fiind orașe înfrățite încă din 1994.

„După anii grei ai pandemiei revenim pe scena internațională. Este extrem de important să arătăm lumii ce lucruri minunate se pot naște în acest colț al Transilvaniei și ce actori talentați are  comunitatea noastră și teatrul implicit” a afirmat actorul Cătălin Grigoraș-manager TNAMT.

Naționalul turdean va juca în data de 24 mai iar în 25 mai tinerii actori turdeni vor susține un atelier teatral despre mască și joc teatral. Deplasarea din Franța se va realiza cu sprijinul Institutului Cultural Român din Paris.

Mihai Gruia Sandu spunea despre Trix Show la premieră: „un gen de teatru dificil, non-verbal cu rădăcini și mijloace din teatrul popular și Commedia dell’Arte și inspirație din fantasticul folclor românesc, în care actorii cântă live, dansează, fac acrobații, joc de măști, lazzi-uri de mare virtuozitate, clownerie, teatru de marionete, totul cu un mare profesionalism și la un înalt nivel european.”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS