Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Ursul păcălit de vulpe… DIN NOU! - spectacol pentru copii în premieră pe scena TNAMT

Artă
Tools
Typography

Teatrul Național Aureliu Manea Turda vă invită duminică, 13 februarie, de la ora 11:00 la premiera spectacolului pentru copii ,,Ursul păcălit de vulpe...din nou!”

Pornind de la clasica poveste a ursului păcălit de vulpe, textul Biancăi Trifan expune o nouă istorioară în care ursulețul și vulpița sunt două jucării care, în miez de noapte, trec printr-o sumedenie de peripeții. După ce mama îi spune copilului povestea de noapte bună, acesta visează o lume în care jucăriile lui preferate au prins viață. Înspre dimineață, învățăturile de peste zi ajung și în vis unde copilul îi învață pe urs și pe vulpe morala: nu este bine să minți. 

Textul este scris de Bianca Trifan, tânăr dramaturg, care s-a inspirat din experiențele atelierelor de teatru pentru copii pe care le-a susținut de-a lungul anilor. Bianca a mai scris și: textul pentru copii ,,Poveștile strămoșilor”, piesa de teatru scurt ,,Melodia confusa” și libretul ,,Neverland”.

Regia este semnată de Luana Hagiu, acesta fiind primul spectacol pentru copii pe care îl montează. Alte spectacole regizate de Luana sunt: ,,Anatomia unui cuplu deschis” (Teatrul Național Aureliu Manea Turda) și ,,Inundația” (Teatrul ,,Maria Filotti”, Brăila).

Universul de vis, viu colorat și costumele jucăușe au fost create de multi talentatul actor Valentin Oncu. Alte creații scenografice de-ale lui Valentin mai puteți vedea la TNAMT și în spectacolele: ,,Anatomia unui cuplu deschis” (regia Luana Hagiu) sau „Vrei să fii soția mea?” (după piesele scurte ale lui A.P Cehov). Imaginarul întregului spectacol este acompaniat de muzica originală creată de Alexandru Condurat. Alexandru a mai compus muzică originală și pentru spectacolul ,,În mine câteodată”, care poate fi urmărit la TNAMT. Echipa de creație este completată de cunoscuții actori ai teatrului turdean: Grațiela Bădescu, Valentin Oncu, Alexandru Condurat, Maria Salcă.

Vă așteptăm cu mic, cu mare la un spectacol comic, interactiv-educativ, pentru toată familia!

Pentru mai multe informații despre spectacol vă invităm să ne urmăriți pe Facebook: https://www.facebook.com/teatruturda , instagram: @teatrulnationalturda, https://teatrulaureliumaneaturda.ro/ 

Bilete online: https://www.tomtix.ro/evenimente-teatrul-national-aureliu-manea-turda-62  .

Rezervări la tel. 0264 311 952

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS