Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, Dec
152 New Articles

Expoziție de acurelă a binecunoscutului artist plastic turdean CORNEL VANA, la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

Artă
Tools
Typography

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda organizează în perioada 1-29 Octombrie 2021 expoziția personală de acuarelă semnată Cornel Vana, pictor de excepţie şi artist de marcă al Turzii, a cărui creaţie este recunoscută în plan naţional şi internaţional. Expoziția se intitulează ”România pusă în ramă” și poate fi vizitată zilnic, de Luni până Vineri, între orele 7.30 și 17.45 (Sâmbăta și Duminica instituția fiind închisă). Intrarea este gratuită.

Cornel Vana s-a născut în 10 Martie 1957 în Cacova Ierii, comuna Iara, județul Cluj și locuiește de zeci de ani în municipiul Turda. Este absolvent al Școlii Populare de Artă Cluj (1980). De când a debutat cu expoziția sa personală, în anul 1985, în Sala Expo din Turda, are sute de expoziții personale ducând numele Turzii atât în alte orașe din România, cât și peste hotare. De asemenea, lucrările sale au putut fi admirate în mii de epoziții de grup. Lucrările sale au fost prezentate şi îndelung apreciate în diferite galerii la Târguri Internaţionale de Artă din Turda, Cluj-Napoca, Tg Mureș, Satu Mare, București, Chișinău, Alba Iulia, Florența- Italia, Sinaia, Londra, Budapesta, Angouleme, Puylarens și Salle de Breffroi (Franța), Sălciua, Sibiu, Teiuș, Tg Jiu, Sighișoara, Albac, Hunedoara, Baia Mare, Avrig, Bacău, Dej, Sângeorz, Osnabruck și Loningen Volksbank (Germania), New York și Denver- Colorado (SUA), Olostrom, Solvesburg, Vaxjo și Malmo (Suedia) etc. Cu ocazia Centenarului Marii Uniri a participat  cu lucrări la evenimentul intitulat O SUTĂ DE ARTIȘTI PENTRU ROMÂNIA desfășurat la Sala Parlamentului din București (2018). A fost invitat și a participat la numeroase tabere de creație și a participat la mai multe simpozioane de artă.

În perioada 2006-2010 a fost Guvernatorul Societății Culturale Filarmonia Turda. Are numeroase apariții în organisme mass-media și reviste de cultură. Lucrările plastice realizate de el ilustrează coperțile a peste 30 de cărți de poezie ale unor cunoscuţi autori. A publicat volumele de poezie: “Cel care îşi numără paşii”, “Rosturi”, ,,Monografia  Cacova Ierii”, “Păpuşa din iarbă”, ,,Și tu locuieşti în rana mea” și numeroase albume de artă plastică cu lucrările sale. Este membru al cenaclurilor “Pavel Dan” şi “Quo Vadis” din Turda şi “Octavian Goga” din Cluj- Napoca. Este membru VISARTA, membru al Asoociației Artiștilor Plastici a județului Cluj și colaborator al mai multor asociații și uniuni de creație din țară. Lucrările sale apar în antologiile: “Dor de dor” , “Simfonia luminii” Cenaclul literar “Octavian Goga” Cluj- Napoca 2010, “Peregrini prin timp”, “Scriitori clujeni”.

Distins de către “American Biographical  Institute” în 2001. Este Cetăţean de onoare al comunei Iara, jud. Cluj, i s-a conferit Diploma de Excelenţă a Clubului Rotarienilor, Diploma de “Artist al anului”  (2006), i s-a conferit Diploma specială  pentru promovarea imaginii municipiului Turda de către Primăria Turda. A fost onorat cu 50 de diplome oferite de instituții de cultură și persoane fizice pentru activități culturale, tabere de creație sau alte contribuții aduse culturii naționale.

S-a implicat în numeroase activități caritabile pentru susținerea comunității turdene și activități ale orașului.

Dana Deac
Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0264.31.38.37
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS