Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Tue, Oct
152 New Articles

CINEstory #shorts - ”Femeia poem” (Dan Herciu)

Artă
Tools
Typography

Acest videopoem a fost realizat în cadru ”CINEstory #shorts”, unde echipa proiectului își propune să încurajeze și să sprijine operele poeților contemporani români, dar și creativitatea celor pasionați de cinematografie. Primul material a fost inspirat din ”Femeia poem”, de Dan Herciu, vol. ”Jama” / Dan Herciu. - Bucureşti : Karth, 2014.

”Femeia poem

acţiunea din acest text se petrece într-o încăpere mică
unde din motive independente de autor se mai sparge
un geam

are rouă pe gleznă
şi-n păr
ploi multe amânate

mă priveşte atent
ezită o fracţiune de secundă
suficientă pentru ca cioburile să se întoarcă cuminţi
în geam

clepsidră lepădându-şi nisipul
se dezbracă încet

sânii
ochiul drept
coapsele
ochiul stâng

se aşează cuminte pe o coală A4

şi naşte”

Performer: Ana Wall
Imagine & montaj: Andrei Pop
Regia: Dragoș Pleșa
Asist. regie & soundtrack: Tudor PJ
Poet: Dan Herciu
Producător: Asociația Potaissa Art
Sponsorii proiectului ”CINEstory”: CIA Aboliv, Compania de Apa Aries
Partenerii proiectului ”CINEstory”: Teatrul National Aureliu MANEA TURDA, Casa de Cultura Turda, Primaria Turda, AMoS ED and Da Vinci

*
*   *

”CINEstory”, este un proiect inițiat de Asociația Potaissa Art având scopul de a motiva participanții în a citi conștient, prin realizarea unor filme care să surprindă chintesența lecturilor reprezentative pentru omul de toate vârstele și din toate contextele sociale, încurajarea unităților de învățământ de a corela activitățile desfășurate în cadrul curricumului cu cele propuse de proiectul CINEstory și promovarea voluntariatului în rândul tinerilor. Interesele organizatorilor se concentrează și pe lucrul cu sine al participanților, dar și pe modalitățile de dezvoltare profesională a studenților.

Contribuția dumneavoastră poate avea un impact puternic în industria cinematografică și nu numai. Susținând inovația, autenticitatea, frumusețea artei, antreprenoriatul și tinerii implicați în proiecte culturale, activitățile pe care le desfășurați vor putea ajunge la un public mai larg, iar impactul creat de această susținere va crește vizibil modul în care societatea evoluează prin ochii cu care vedeți lumea.

Cultura trebuie susținută!

Arta trebuie trăită.

Ne puteți sprijini:

Prin transfer bancar la:
RO95BTRLRONCRT0561306101 cu specificația ”DONAȚIE CINESTORY” – contul Asociației Potaissa Art
sau
prin Revolut sau BT Pay la nr. de telefon: 0756415620 cu specificația ”DONAȚIE CINESTORY”

Informații la:
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: 0756415620
Facebook: Asociația Potaissa Art
Instagram: potaissart

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS