Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Expoziție de pictură a artistului plastic turdean Oleg Rusnac, la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

Artă
Tools
Typography

Începând de luni, 2 august, lucrările de pictură ale artistului plastic turdean Oleg Rusnac pot fi admirate la Galeria de artă a Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda. Expoziția cu picturile sale se va încheia la sfârșitul lunii august. Intrarea este gratuită.

Oleg Rusnac, cunoscut turdenilor prin activitatea pe care o desfășoară ca și referent la Casa Municipală de Cultură, oferă de această dată privitorilor lucrări figurative, unele constituind amintiri personale așternite pe pânză, două peisaje și o lucrare florală.

Oleg Rusnac s-a născut în data de 3 februarie 1964 în Raionul Briceni, în Republica Moldova. Pasionat de desen încă de mic, în timpul anilor de şcoală începe să creioneze mici schiţe şi desene. Este îndrumat spre un liceu de profil și în anul 1980 a fost admis la Colegiul de Arte Plastice ”I.E.Repin” din Chişinău, urmând cursurile secţiunii de Artă Decorativă unde a studiat și sculptura, modelajul, tehnologia ceramicii și pictura. Urmându-și visul și talentul, în anul 1984 a fost admis la Facultatea de Arte Plastice din Chişinău. În 1990 îşi susţine lucrarea de diplomă la Chişinău, lucrare realizată la Fabrica de porţelan ”IRIS” din Cluj-Napoca.

În anul 1991 se mută în România și îşi începe activitatea la Fabrica de porţelan ”IRIS”, la secţia ”Creaţie- Formă” unde a lucrat până în anul 2013 ca și designer. În anul 1998 a făcut parte din echipa de restaurare a exponatelor de porțelan de la Muzeul ”Grigore Antipa” din București.

De pictură s-a apucat relativ recent, fiind atras de tehnica în ulei și grafică. A participat la numeroase expoziții personale și de grup, la tabere de creație artistică. Debutul expozițional în România a avut loc în 1996 la Galeria de Artă U.A.P. din Cluj-Napoca, cu ceramică.

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0264.31.38.37
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS