Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Mon, Jun
124 New Articles

Cristina Pîrv și Alexandru Lazăr au primit titlurile de „Maestru Emerit al Sportului”, respectiv „Antrenor Emerit”. Echipa ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” participă în acest weekend la al V-lea turneu al Diviziei A2 Feminin Vest desfășurat la Craiova

Sport
Tools
Typography

Turda, 12 februarie 2021. Cristina Pîrv, cea mai valoroasă jucătoare de volei a României din toate timpurile și primul ei antrenor, Alexandru Lazăr, alături de care manageriază în prezent echipa de volei feminin ACS Volei Turda „Cristina Pîrv”, au primit din partea Ministerului Tineretului și Sportului titlurile de „Maestru Emerit al Sportului”, respectiv „Antrenor Emerit”.

 Titlurile au fost acordate prin Ordinul nr.1544 emis pe 9 decembrie 2020, iar de curând aceștia au intrat în posesia carnetelor și a medaliilor care atestă aceste calități. Acordarea titlurilor de „Maestru emerit al sportului”și „Antrenor emerit” se face la propunerea federațiilor sportive naționale către Ministerul Tineretului și Sportului și se acordă sportivilor și antrenorilor români care au obținut rezultate deosebite în competițiile naționale și internaționale oficiale.  

Cristina Pîrv și Alexandru Lazăr au împreună o frumoasă istorie de peste 40 de ani care îi leagă, dar și un mare respect pe care și-l poartă reciproc. Alexandru Lazăr a fost cel care a descoperit-o pe marea sportivă, la vârsta de 8 ani, cultivându-i totodată talentul. Chiar dacă la vârsta de 14 ani, Cristina a plecat să joace la Dinamo București, iar patru ani mai târziu în afara țării să își urmeze visul de a deveni cea mai bună voleibalistă, cei doi au ținut permanent legătura. Astfel, nu este întâmplător faptul că la întoarcerea în țară a Cristinei, aceasta a revenit la Turda, locul de unde a început totul, pentru a face din nou echipă cu cel care i-a călăuzit pașii la început de drum.

„Sunt foarte fericită pentru că am primit acest titlu. Mulțumesc mult Ministerului Tineretului și Sportului pentru acesta. Cea mai mare satisfacție a mea este faptul că l-am primit împreună cu domnul profesor Lazăr, care a fost primul meu antrenor și mă bucur mult că și în acest moment suntem împreună”, a declarat Cristina Pîrv.  

Turneu la Craiova

Echipa ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” participă la cel de-al V-lea turneu al Diviziei A2 Feminin Vest care se dispută în acest weekend. Alături de echipa din Turda vor participa la turneul desfășurat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu” din Craiova formațiile SCM „U” Craiova, CSU Oradea și CSM Sighetu Marmației.

Formația turdeană va juca împotriva CSU Oradea, sâmbătă, 13 februarie și contra CSM Sighetu Marmației duminică, 14 februarie.

Programul turneului:

Sâmbătă, 13 februarie 2021

  • Ora 15:00 ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” – CSU Oradea
  • Ora 18:00 CSM Sighetu Marmației – SCMU Craiova

Duminică, 14 februarie 2021

  • Ora 11:00 ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” – CSM Sighetu Marmației
  • Ora 14:00 CSU Oradea – SCMU Craiova

„Am trecut cu bine cel mai important test, testul Covid. Suntem bine, toată echipa are rezultatul negativ, astfel că, plecăm cu optimism la acest turneu. Treaba merge foarte bine, mai ales după transferurile din iarnă. Am crescut puțin și în calitatea antrenamentelor, fetele încep să se integreze în sistemul gândit de noi, de staff, astfel că suntem pe drumul cel bun. Mergem la Craiova să abordăm doar cu gândul la victorie meciurile. Trebuie să avem grijă pentru că fiecare pas greșit ne costă în drumul nostru spre promovare”, a declarat antrenorul Bogdan Tănase înaintea turneului de la Craiova.

Două transferuri

În această iarnă, în cadrul echipei ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” au avut loc două transferuri. Este vorba despre brazilianca Laiza Kelly Figueiredo Ferreira, primul transfer internațional pentru voleiul turdean și despre clujeanca Andreea Murar, sportive care s-au integrat foarte bine în echipă.

„Mergem la Craiova plini de încredere. Am muncit mult în cadrul antrenamentelor, ne dorim să dăm 100% în cadrul fiecărui meci pe care îl vom disputa și să ne întoarcem acasă cu un rezultat cât mai bun care să ne ajute să ne atingem obiectivul de a promova în prima ligă”, a spus managerul echipei, Cristina Pîrv. 

Meciurile se vor desfăşura fără spectatori ca urmare a Ordinului Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii. Acestea vor fi transmise LIVE, pe pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/scmucraiova.

Următoarea etapa a turneului va avea loc în perioada 26-28 februarie, la Timișoara.

ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” a fost înființată în urmă cu un an, din dorința Cristinei Pîrv de a se implica în voleiul turdean, acolo unde a început și povestea ei. Echipa este alcătuită din turdence și fete din împrejurimi și își dorește să promoveze cât mai mult sportivii locali. În luna martie a acestui an, voleibalistele au ajuns în turneul semifinal al Seriei Vest a Diviziei A2, turneu care a avut loc la Craiova.

Din staff-ul echipei ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” fac parte: Cristina Pîrv – fondatorul și președintele clubului sportiv, Bogdan Tănase, antrenorul echipei, Vlad Toma, preparatorul fizic al formației turdene și Alexandru Lazăr, antrenor și președinte de onoare al clubului, fiind totodată cel care a descoperit-o pe Cristina Pîrv.

Echipa ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” este susținută de Primăria municipiului Turda.

Sponsori: Primăria municipiului Turda, East Agro, Compania de Apă Arieș Turda SA, Salina Turda.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS