Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

EXCLUSIV: Cristian Danileţ - despre abandonul şcolar

Invitat la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii, judecătorul Cristian Danileţ a vorbit elevilor despre importanţa urmării cursurilor şcolare de către elevi dar mai ales despre efectele negative ale abandonului şcolar.

Evenimentul a fost organizat în aşa fel încât atât elevii ciclului primar cât şi elevii ciclului gimnazial să aibă acces la informaţiile oferite de către judecătorul clujean.

Evenimentul a fost unul interactiv, elevii intrând în dialog cu Cristian Danileţ şi, în mare, confirmând că abandonul şcolar nu are decât efecte negative pentru parcursul vieţii elevilor care vor deveni adulţi şi vor intra, mai apoi, în societate ca indivizi care vor avea responsabilităţi de adult.

Principalele aspecte subliniate de judecătorul Cristian Danileţ au fost:

  • lipsa nemotivată de la şcoală a elevului duce la anchetarea părinţilor
  • lipsa regulilor care se învaţă la şcoală poate face din elev (viitorul adult) un agresor
  • abandonul şcolar ca o cauză a lipsei studiilor duce la o restrângere a posibilităţilor integrării pe piaţa muncii a viitorului adult (persoanele certate cu legea gasesc greu sau aproape deloc un loc de muncă, mai ales dacă nici nu au studii, cea ce înseamnă o deficienţă în asigurarea inclusiv a traiului zilnic)
  • frecventarea cursurilor trebuie încurajată de toată lumea cu orice ocazie (de părinţi, de cadre didactice, de toţi cetăţenii în general) în vederea asigurării posibilităţii unui parcurs onest în viaţă a viitorilor adulţi

Acestea sunt doar o parte din elementele aduse în discuţie de judecătorul clujean în faţa elevilor de ciclu primar şi ciclu gimnazial, accentul fiind pus mereu pe importanţa frecventării cursurilor şi şansele la diferitele tipuri de oportunităţi pe care le oferă educaţia pe care tinerii o pot dobândi în anii de şcoală.

Prelegerea lui Cristian Danileţ s-a înscris cu brio ca activitate complementară în cadrul PNRAS (Programul Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar), proiect derulat la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii pe parcursul mai multor ani (2022-2025) - un proiect care are mai multe componente şi se desfăşoară pe mai multe paliere - şi al cărui obiectiv principal este înlăturarea câtor mai multe elemente care i-ar putea îndepărta pe elevi de şcoală, de educaţie în general, concomitent atât cu oferirea de facilităţi şi metode moderne de educaţie, cât şi cu prezentarea importanţei educaţiei pentru elevii care vor deveni adulţi.

 * 

*   *

Pentru a vedea alte peste 2.100 de videoclipuri accesează şi abonează-te la canalul nostru de YouTube.