Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment la MACN: ExpoCaligrafia - Scrisul de mână, o artă. Vernisaj: 23 ianuarie 2020, ora 18.00

23 ianuarie, Ziua Scrisului de Mână, ce precede Ziua Internațională a Educației, este marcată de Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport, în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj- Napoca, instituţie publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, prin expoziția temporară ExpoCaligrafia - Scrisul de mână, o artă.

Evenimentul cultural - educativ se va desfășura în perioada 23 ianuarie - 2 februarie 2020

la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și va reuni cele mai apreciate lucrări caligrafice, premiate la Concursul Național de Caligrafie, ed. a-III-a, 2019, alături de adevărate opere de artă realizate de caligrafi de renume internațional din 23 de țări de pe 5 continente. Printre aceștia, i-am putea aminti pe renumiţii maeştri americani ai condeiului John DeCollibus (artistul cu peste 40 de ani experiență  în  caligrafia  ornamentală)  sau  Rick  Paulus  (fostul  șef  al  Departamentului  de Caligrafie de la Casa Albă în cadrul mandatelor Președintelui Bill Clinton și al Președintelui George W. Bush), alături de alţi profesionişti atât români, cât şi din țări precum Japonia, Grecia, Israel, Polonia, Italia, Columbia, Peru, Brazilia, Islanda, Indonesia, Kazahstan, Franţa, Rusia, Africa de Sud, India. De asemenea, în cadrul evenimentului expozițional, va fi prezentată și fotocopia paginii 44 din Evanghelia pictată pe pergament şi scrisă caligrafic cu litere de aur de Majestatea Sa, Regina Elisabeta, în anul 1886. Lucrările expuse în cadrul evenimentului ExpoCaligrafia - Scrisul de mână, o artă, se vor remarca prin originalitate, identitate națională, creativitate, tehnici de caligrafiere, acestea fiind redate în limbile materne ale autorilor caligrafi.

“Biodiversitatea, comuniunea om-natură” va fi tema comună prin care interculturalitatea, specificitatea scrisului în diferite limbi internaționale și arta vor inspira publicul vizitator.

Vernisajul va avea loc în data de 23 ianuarie 2020, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.  Scurte  intervenții  și  demonstrații  despre  caligrafie,  susținute  de  artistul  local Cristina Mocan, de prof.univ.dr.habil. Rodica Frențiu, Director al Departamentului de limbi și literaturi asiatice din cadrul Facultății de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai, dar și de reprezentanți ai Institutului Chinez Confucius, vor asigura o incursiune în ceea ce înseamnă, la nivel internațional, scrisul de mână.

La vernisaj, intrarea este liberă, urmând ca lucrările să facă parte din circuitul de vizitare al muzeului până la data de 02 februarie 2020.