Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Ziua Îngerilor, la Câmpia Turzii

Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii, vă invită să participaţi la „ZIUA ÎNGERILOR”, eveniment anual dedicat persoanelor cu dizabilități şi nu numai, sub egida Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Acțiunea se desfășoară în data de 4 decembrie 2017, ora 16.00, în Sala de Spectacole “Mircea Mihășan” a Palatului Cultural “Ionel Floașiu” și este organizată de către Serviciul Public Local de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Câmpia Turzii.

 Scopul evenimentului este de a celebra copiii speciali din comunitatea noastră și de a  reduce gradul de marginalizare a persoanelor cu dizabilităţi, prin conştientizarea calităţilor şi abilităţilor acestora. Cu această ocazie, cei prezenți vor avea oportunitatea de a vedea dincolo de toate barierele societății - OMUL. Este totodată o ocazie pentru schimbarea atitudinii față de cei diferiți, prin eliminarea barierelor și implicarea lor în toate domeniile de activitate. Unul dintre obiectivele Serviciului Public Local de Asistență Socială este de a asigura la nivel local, aplicarea strategiilor de asistență socială pentru toate categoriile de persoane aflate în nevoie și de a se implica în prevenirea și combaterea marginalizării sociale.

Încă din anii 1970, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat o serie de declaraţii privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, iar începând cu anul 1992, ziua de 3 decembrie a fost recunoscută drept ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI. Astfel, această zi este cunoscută la nivel internaţional drept o zi plină de semnificaţie, un prilej de reafirmare a valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi.

Conform tradiţiei, „Ziua Îngerilor” este un moment de puternică încărcătură emoţională şi gânduri alese pentru copiii și tinerii deosebiţi care luminează viaţa. Este un moment în care ne îndreptăm atenţia către persoanele cu nevoi speciale, pentru care întreaga comunitate are oportunitatea de a creea un mediu prietenos bazat pe toleranță și acceptare.

 În cadrul acțiunii de la Câmpia Turzii, organizatorii au pregătit un spectacol de teatru pentru copii, unde Moș Nicolae, Spiridușii și Crăciunițele vor face ca întâlnirea să fie una de neuitat, dar mai ales, vor produce multă bucurie persoanelor care reușesc să rămână mereu vesele  în ciuda dificultăților de care au parte.

„Prin intermediul acestui eveniment,  administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii dorește să contribuie la schimbarea mentalităţii societății şi la reducerea riscului de excludere socială a persoanelor cu dizabilităţi. Avem în comunitatea noastră astfel de oameni creativi, care ne impresionează mereu, ne sensibilizează și ne oferă exemple de o profunzime fără margini. Imi doresc ca toți cei care trăim împreună, aici, la Câmpia Turzii să realizăm faptul că aceste persoane reprezintă o resursă de valoare şi în niciun caz o povară pentru comunitate. Vă îndemn, să veniți pe data de 4 decembrie 2017, ora 16:00, în Sala de Spectacole „Mircea Mihăşan” a Palatului Cultural „Ionel Floaşiu”, la această sărbătoare a bucuriei şi a speranţeiafirmă primarul Municipiului, Dorin Nicolae LOJIGAN.

Direcția Relații cu Comunitatea