Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment la MACN: Horia HUDUBEȚ - IN-OUT. 12-30 ianuarie 2022. Vernisaj: miercuri, 12 ianuarie 2022, ora 17:00

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 12 – 30 ianuarie 2022, expoziția personală de sculptură IN - OUT a artistului Horia Hudubeț. Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 12 ianuarie 2022, de la ora 17:00, în Sălile Festive (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului. Din partea muzeului vor face oficiile de gazdă domnii Lucian Nastasă-Kovács, managerul instituției și Florin Gherasim, curatorul expoziției.

Horia  Hudubeț s-a născut în anul 1970 la Brașov. A studiat sculptura la Facultatea de Arte din Timișoara și în Olanda. Tot la Timișoara a terminat masteratul și studiile doctorale, cu tema Sculptura Cinetică în Spațiul Public. Șederea în Olanda a fost un bun prilej pentru a intra în contact cu arta occidentală, pentru a înțelege spiritul artistic european. În prezent este profesor la Liceul de Artă din Brașov.

 O intensă activitate creativă, de atelier, s-a materializat, în timp, în serii de lucrări care, de-a lungul anilor, au fost expuse în expoziții personale sau colective desfășurate în centre precum Brașov, Arad, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Timișoara, Alba Iulia, dar și în alte țări: Olanda, Franța, Ungaria, Danemarca.

Artistul Horia Hudubeț propune o sculptură cinetică și monumentală care trăiește alături de privitor. Lucrările lui au la bază angrenaje care oferă posibilitatea privitorului de a le modifica forma,  dimensiunea, amplasarea în spațiu. De aceea, sculptura lui Horia Hudubeț „trăiește” prin permanenta pendulare între static și dinamic. Crezul său artistic exprimă, în formă esențializată, menirea sculpturilor de a sugera că omul se definește prin ceea ce schimbă. Privitorului i se oferă șansa de a deveni, la rândul lui, creator, în momentul contemplării, de a fi co-participant la actul artistic. Horia Hudubeţ este, prin creația sa artistică, unul dintre cei mai tineri reprezentanţi ai postmodernităţii. Ceea ce sculptorul a extras din postmodernism, aidoma unei seve, este caracterul contradictoriu al mişcării, capacitatea acesteia de a problematiza şi de a orchestra tensiunea actului creator. (Cristian Robert Velescu)

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 - 30 ianuarie 2022, în intervalul orar 10 - 17, de miercuri până duminică inclusiv, luni și marți închis, cu respectarea regulilor de protecție aflate în vigoare.