Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Expoziția “Dialog între pensulă şi daltă” - Mircea Popiţiu (pictură) şi Ioan Șeu (sculptură)

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes regional, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 17 iunie - 5 iulie 2020, sub titlul generic Dialog între pensulă și daltă, expoziția de pictură și sculptură a artiștilor Mircea POPIȚIU și Ioan ȘEU.

Vernisajul va avea loc miercuri, 17 iunie 2020, la ora 18,00, în aer liber, în incinta curţii de onoare a Palatului Bánffy, sediul Muzeului de Artă, în prezența celor doi artiști expozanţi. Din partea instituției vor fi gazde domnii Lucian Nastasă-Kovacs, directorul muzeului, și Florin Gherasim, curatorul expoziției.

Accesul la vernisaj se va face exclusiv pe bază de invitaţie, în limita locurilor disponibile (maximum 50 de persoane pentru facilitarea menţinerii distanţei de siguranţă). Publicul participant la eveniment este rugat să sprijine eforturile instituţiei noastre de a limita răspândirea şi contractarea virusului SARS-CoV-2, prin respectarea strictă a regulilor obligatorii de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu. Pentru mai multe detalii referitoare la măsurile de protecţie sanitară, puteţi accesa link-ul următor: https://www.macluj.ro/events/reguli-obligatorii-pentru-accesul-in-muzeu-in-contextul-pandemiei-generate-de-covid-19

Mircea Popițiu s-a născut în anul 1969 în comuna sălăjeană Bocșa. Deși chemarea spre artă nu a lipsit, a urmat studii tehnice, absolvind Academia Navală din Constanța urmând o frumoasă carieră în domeniu. În paralel. a progresat în tainele artei ca autodidact, până când, ridicând ștacheta, a decis, cu modestie, să își asume responsabil treptele uceniciei academice în breasla picturii, la Universitatea de Vest din Timișoara, al cărei licențiat este. Palmaresul său însumează numeroase expoziții personale la locașuri de cultură din Tulcea, Constanța, Arad, Timișoara, Deva, Hunedoara, Sibiu, Cluj-Napoca, București, Bistrița, dar și din Belgia sau Ungaria. De asemenea, are o bogată activitate de animator cultural, conducând la Deva, galeria EM Art Gallery.

Artistul Ioan Șeu s-a născut în anul 1940 în comuna Nicula, vestitul centru al tradiției icoanelor pe sticlă. Desigur, acest topos al originii a influențat modelarea sensibilității copilului, care a simțit chemarea spre un destin artistic cu irezistibilă chemare. A urmat sculptura, la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Institutului Pedagogic din București, între anii 1962 – 1965. După absolvire, și-a dedicat toate energiile în slujba artei, pe două direcții, formativă și creativă. A fost, timp de decenii, profesor de specialitate la Clubul Copiilor din Deva, Stăpânind tehnici de lucru cu materiale diverse a realizat sute de lucrări de sculptură, în diverse materiale, dar cu predilecție în lemn. O preocupare expozițională intensă a adus lucrările sale, în cadrul unor expoziții personale, în fața publicului din țară, la București, Târgu Jiu, Hunedoara, Deva, Sibiu, Reșița, Târgoviște  Arad, ș.a. De asemenea, este autorul unor monumente de for public amplasate în Arad, Deva, Hunedoara, București, Densuș sau Tărtăria

Expoziţia va fi deschisă publicului spre vizitare în perioada 18 iunie – 5 iulie 2020, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-18:00, cu o pauză de 60 de minute pentru efectuarea dezinfecţiei şi a aerisirii spaţiilor expoziţionale, între orele 14:00-15:00. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 17:30.