Inaugurare atelier de dezvoltare la sediul Liceului pentru Deficienti de Vedere Cluj

(Comunicat)
Liceul pentru Deficienţi de Vedere, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, inaugurează miercuri, 26 septembrie 2012, ora 17.00, la sediul instituţiei de pe Calea Dorobanţilor nr. 31, “Atelierul de dezvoltare a abilităţilor de pre-profesionalizare pentru copiii cu deficienţe de vedere şi deficienţe senzoriale multiple”.

În cadrul atelierului de pre-profesionalizare se vor desfăşura activităţi de confecţionare de obiecte decorative din materiale neconvenţionale, figurine din gips, confetti şi forme, activităţi de confecţionare manuală a pungilor de cadouri şi ţesături, scopul atelierului fiind acela de a dezvolta abilităţi şi competenţe necesare integrării socio–profesionale a elevilor cu deficienţe de vedere şi deficienţe senzoriale multiple.
Costurile totale pentru amenajarea atelierului au fost de aproximativ 58 000 de lei, dintre care marea majoritate - 34 000 de lei au fost alocaţi de către Consiliul Judeţean Cluj, pentru efectuarea reparaţiilor necesare la sala care găzduieşte atelierul.
“Cu certitudine, atelierul inaugurat acum va contribui la dezvoltarea personală şi a abilităţilor de viaţă ale copiilor cu deficienţe şi, totodată, la creşterea gradului de toleranţă al acestora. Proiectul de amenajare a acestui atelier reprezintă o iniţiativă lăudabilă întrucât răspunde întru totul misiunii noastre care se referă nu doar la educarea şi şcolarizarea acestor copii cu nevoi speciale ci şi la pregătirea lor pentru o activitate profesională şi pentru o mult mai facilă integrare în viaţa socială”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Biroul de presă
24.09.2012  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS