Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Petru Mărginean, PPU(sl): „Luați-vă mâinile murdare de pe valorile României!"

PPUsl
Typography

Coordonatorul Zonei de Dezvoltare Vest și Vicepreședinte al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Petru Mărginean, realizează o radiografie a societății românești.

Pornind de la aprecieri aduse unor nume sonore precum: Tudor Gheorghe, Florin Piersic, Alexandru Arșinel, dr. Raed Arafat, Simona Halep, umanistul Petru Mărginean taxează rezultatele sistemului din România din ultimii 30 de ani: „Ce au toţi aceştia în comun?! În afara faptului că sunt inegalabili? Că au scris istorie? Reprezintă parte din noi şi de aceea, noi, umaniștii, le spunem ticăloşilor care-i împroaşcă cu noroi: Luați-vă mâinile murdare de pe valorile României! Din păcate, adevărul este greu de suportat. De 30 de ani, istoria se repetă. Indiferent de partidele care au fost la putere, dreapta sau stânga, centru sau extreme, rezultatele au fost aceleiaşi".
 
Redăm textul integral al declarației:
 
Realitatea este crudă:

Nu avem autostrăzi! Pentru că ne împiedică liliecii şi gândacii? Nu! Motivul real este că nu s-a vrut! Dacă voiau, făceau! Degeaba! Nu avem autostrăzi de 30 de ani! Ne-am apucat în 2003 și o lălăim cu spor. Iar Gândacii cei mai iresponsabili sunt cei de la vârful politic românesc – toți! Restul e demagogie.

Sistemul de sănătate se clatină – şi nu că ar fi fost vreodată foarte solid! Trăim apogeul tupeului, când fonduri masive din bugetul statului sunt direcţionate către mediul privat. Legal. Prin Ordonanţă Guvernamentală. Au dat 27 de Ordonanţe în ultimele trei luni și, incredibil, alte 25 în câteva ore! Sănătatea devine un lux iar oamenii de rând nu au acces la ea.

De 30 de ani se bâjbâie în Educaţie. Copiii noştri sunt bulversaţi. Nu mai au repere, nu au rădăcini, nu au un sistem de valori. Legea s-a schimbat de peste 70 de ori, mai mult de 25 de miniștri au avut idei în urma cărora exodul tinerilor din țară este alarmant și prăbușirea sistemului, iminentă!

Dar, Ajunge! Românii îşi preţuiesc valorile. Toate partidele au folosit şi folosesc principiul „dezbină şi condu". Au creat haos în ţară. Au dezbinat familii, au învrăjbit copii şi părinţi, nepoţi şi bunici. Toate au o limită. Îi întreb pe toţi cei care s-au perindat la vârful politicii româneşti: Cu românii ce aveţi? Ajunge! Pentru că românii au înţeles şi s-au săturat.

Românii au Demnitate, Onoare, Curaj!

Este timpul ca noi, umaniştii să punem Omul potrivit, la locul potrivit!

Ţara asta merită preţuire! România trebuie respectată. Dacă noi nu ne respectăm ţara, Nimeni, din afară, nu va da doi bani pe ea. Noi suntem datori faţă de copiii noştri să-i îngenunchem pe toţi cei care scuipă pe valorile României. Şi o vom face la Alegerile Locale.

Este timpul să deschidem ochii mari şi să punem ştampila pe Omul potrivit, la locul potrivit. Să nu ne mai lăsăm păcăliţi de partidele mari care nu dau doi bani pe omul de rând. Nu dau doi bani pe adevăratele valori. Să alegem Demnitate, Onoare, Curaj! Să alegem primari care simt împreună cu comunitatea de care aparţin. Să alegem înţelept. Pe cei cărora le pasă cu adevărat. Pe cei care au respect şi drag pentru semeni. Nu pe aceia care vând iluzii, care ne privesc ca pe o simplă masă de manevră.

2020 nu este doar an electoral. Este anul în care noi, prin votul nostru, alegem dacă ne rămân copiii în ţară. Ne hotărâm viitorul. Ieşim din vârtejul în care ne-au aruncat astăzi partidele, de dreapta şi stânga, deopotrivă, şi privim spre aceia care preţuiesc Omul, în ansamblul său. Spre Umaniştii de Azi.

Noi suntem umaniştii! Suntem politicienii care vor ca artiştii să fie respectaţi în ţara lor. Ei, medicii, dascălii, constructorii, strungarii, fermierii, să fie Oameni cu Demnitate, Onoare, Curaj. Să muncească în ţara lor. Toţi cei care au decis să rămână în țară și să muncească cinstit, să fie preţuiţi aşa cum se cuvine!

Din toate aceste motive, noi, umaniştii, suntem determinaţi să dăm comunităţii cei mai buni primari, consilieri locali, preşedinţi de Consilii Judeţene: Omul potrivit, la locul potrivit. Poate suntem un partid mic, dar avem aici oameni extraordinari."

Biroul de presă