Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Wed, Jun
98 New Articles

Avocatul Daniel Ionașcu, mesaj pentru senatorii României: Nu aduceți atingere drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei

PPUsl
Typography

Avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), face un apel către senatori, pentru respectarea drepturilor și libertăților persoanei, în contextul Legii privind izolarea și carantina și anunță că PPU (social-liberal) va lupta în continuare pentru împiedicarea oricăror forme de abuz îndreptate împotriva cetățenilor României.

„Facem un apel către Senatul României, cameră decizională, în numele drepturilor câștigate cu sânge în Revoluția din Decembrie 1989, acelea de realizare efectivă în România a drepturilor fundamentale ale omului și garantarea inalienabilă a libertăților persoanei, să nu admită, să nu decidă și, mai ales, să nu treacă nimic din ceea ce poate aduce atingere acestor drepturi. Consecințele, în timpul și dincolo de pandemie, pot fi irecuperabile. Întâi, prin sfera abuzurilor care s-ar exercita de către instituții cu vocație evidențiată în acest sens și chiar după pandemie, ca efect al unei legi cu iz dictatorial în raport cu drepturile fundamentale ale omului. Oricum, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) nu strigă doar sus și tare STOP ABUZURILOR!, dar vom avea acțiuni concrete în raport cu fiecare caz de abuz, prin asta înțelegând să fim ca structură avocat împotriva abuzurilor îndreptate către cețățenii României", a transmis Daniel Ionașcu.

Liderul umanist a arătat că în proiectul de lege există o serie de dispoziții care încalcă drepturile omului sau decizii ale unor instituții din domeniu. Spre exemplu, nediferențierea între persoanele simptomatice și asimptomatice contravine dispozițiilor CEDO, care prevăd faptul că detenția unei persoane trebuie să fie ultimul resort în vederea împiedicării transmiterii bolii. La fel, prevederea prin care un medic poate decide izolarea unei persoane suspecte de a fi infectată „presupune supraîncărcarea cu obligații aproape antisociale a medicilor, care devin responsabili de trimiterea în izolare sau carantină a persoanelor suspecte, ceea ce excede competenței acestora".

Biroul de presă