Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Thu, Jun
91 New Articles

Scrisoare deschisă către Antreprenorii Români

PPUsl
Typography

Salutând ampla dezbatere publică declanșată de „Propunerea privind reintegrarea pe piaţa muncii a pensionarilor care își doresc să își continue activitatea în domeniile în care au activat anterior pensionării", inițiatorii acestui proiect, membri ai Grupării Umaniste din Parlamentul României, fac următoarele precizări pentru reprezentanții mediului de afaceri din România:

1.Proiectul nostru este dedicat, în egală măsură, atât susținerii dezvoltării firmelor românești, prin utilizarea experienței acumulate de profesioniștii pensionați, cât și asigurării unui trai decent pentru persoanele care, după decizia de pensionare, își doresc și pot desfășura activități compatibile cu propria profesie.2.Prin criteriile referitoare la cifra de afaceri și numărul de angajați, ne-am asigurat că:

i.Pentru agenții economici cu o cifră de afaceri mai mică de 5.000.000 lei NU există o obligativitate, ci doar posibilitatea de a angaja consilieri din rândul pensionarilor.

ii.Pentru pensionarii angajați nu se datorează contribuții de asigurări sociale și contribuția de asigurări de sănătate pentru partea din salariu mai mică sau egală cu câștigul salarial mediu brut pe economie.

iii.Numărul minim de consilieri pensionari se raportează la numărul total de angajați.

Așadar, măsura preconizată NU va fi o povară fiscală pentru firmele mici.

3.Preocuparea noastră pentru fructificarea experienței profesionale a celor care pot contribui activ la asigurarea prosperității societății românești este împărtășită, chiar în aceste zile, în toate marile economii ale lumii. Foarte recent, Președintele Statelor Unite ale Americii a semnat un ordin potrivit căruia, pentru a fi angajat de guvern, experiența va fi criteriul prioritar!

Stimați antreprenori,

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) are ca principale direcții de acțiune dezvoltarea clasei de mijloc, în paralel cu protejarea eficientă a categoriile sociale vulnerabile. În acest context, propunerea legislativă privind angajarea profesioniștilor pensionari răspunde concret și responsabil, priorităților doctrinei umanismului pragmatic, care ne motivează transparent și obiectiv demersurile politice.

Cu deosebită considerație,
Grațiela Gavrilescu
Inițiator al proiectului legislativ