Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Wed, Jun
98 New Articles

Parlamentul European confirmă ceea Guvernul României neagă!

PPUsl
Typography

Delegațiile de europarlamentari din Germania, Olanda, dar și din alte țări au confirmat, prin semnarea Rezoluției și acceptarea amendamentelor noastre, că lucrătorilor sezonieri din România, plecați la muncă în Germania și Olanda, li s-au încălcat mai multe drepturi.

Mai mult decât atât, plecarea lor a fost organizată în condiții precare, care chiar le-au pus viețile în pericol. Astfel, Guvernul României a încălcat vădit și cu premeditare cerințele europene și normele OMS stabilite pentru pandemie.

Europarlamentarul umanist Maria Grapini și-a exprimat mulțumirea față de succesul acestei rezoluții, care confirmă abuzurile săvârșite asupra lucrătorilor: „Semnarea acestei Rezoluții reprezintă un prim pas către normalitate și un mare câștig pentru drepturile omului! Am propus ca legislația Europeană să fie unitară și să prevadă obligația prin contracte de muncă pentru lucrătorii sezonieri, să se asigure condiții de lucru corecte, asigurări de sănătate, plată egală pentru muncă egală și condiții de cazare corespunzătoare. Mă bucur pentru că am putut să sprijin lucrătorii sezonieri prin semnarea Rezoluției și prin propunerile concrete pe care le-am făcut în Parlamentul European!", a concluzionat europarlamentarul umanist, Maria Grapini.

În cadrul rezoluției menționate, Parlamentul European solicită Comisiei Europene și statelor membre ale Uniunii Europene să pună în aplicare măsuri care să protejeze viața și sănătatea lucrătorilor sezonieri și transfrontalieri.

Biroul de presă